Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Villa Augustus, Amstel Quartet, 23 augustus 2018

Amstel Quartet bij Villa Augustus De herfst wordt bij Villa Augustus traditioneel ingeluid met een reeks bijzondere concerten in de Limonaia. Op zondagochtend 2 september brengt het Amstel Quartet in de citroenbomenkas werken van Philip Glass, Michael Torke, Joep Franssens, Paul Creston en Bach en Beethoven ten gehore.

Kameleontisch en gepassioneerd, zo zou je de vier saxofonisten van het Amstel Quartet het best kunnen omschrijven. Want of het om oude muziek gaat of de allernieuwste klanken, om popmuziek, jazz, klassiek of wereldmuziek, wanneer je het Amstel Quartet hoort spelen, vervagen de scheidslijnen tussen al die genres. Technische beperkingen lijken niet te bestaan en muzikale grenzen zijn er vooral om te overschrijden.

Die avontuurlijke houding heeft het viertal wereldwijd een grote schare bewonderaars opgeleverd. Terecht, want een optreden van het Amstel Quartet heeft een opwindende energie en neemt je telkens opnieuw mee op een duizelingwekkende en ontroerende reis. Niet voor niets noemde de Nederlandse pers het Amstel Quartet ‘Het meest kleurrijke saxofoonkwartet ter wereld’.

In de Limonaia neemt het ensemble het publiek mee op een verrassende muzikale reis langs het werk van zowel hedendaagse als klassieke componisten. Want highbrow, lowbrow, kunst met een grote of kleine K: net zoals in de beeldende kunst vervagen ook in de muziek de verschillen tussen de genres steeds meer. Zo lijken componisten als Joep Franssens en Michael Torke in hun werken de dansvloer op te gaan. En wat zou er gebeurd zijn als de grote klassieke componisten de beschikking hadden gehad over saxofoons? Het Amstel Quartet geeft antwoord: Beethoven en Bach maken kennis met het kwartet, in speciaal gemaakte klassieke arrangementen.

Programma zondag 2 september: Philip Glass – Mishima (1984) Michael Torke – May and June (2010) July (1995) Joep Franssens – deel IV uit Harmony of the Spheres (2001) Ludwig van Beethoven – Cantata on the Death of Emperor Joseph II (arr. Remco Jak) (1790) Johann Sebastian Bach – Nun komm, der Heiden Heiland BWV 659 (arr. Bas Apswoude) (1747) Paul Creston – Suite for Saxophone Quartet (1979)
Overig programma Later in het najaar zijn er nog concerten van het Dudok Quartet Amsterdam (23/9), het DoelenKwartet (7/10) en Van Dingstee Kwartet (21/10).

Praktisch: Datum: zondag 2 september Aanvang: 11.00 uur Toegang: € 15,- per concert (inclusief pauzedrankje) Adres: Oranjelaan 7, 3311 DH Dordrecht Reserveren: Villa Augustus, T. 078-639 31 11 Meer informatie www.villa-augustus.nl

           VA kwartetten 2018-lr ladder

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Met 93 per uur over Merwedestraat

DORDRECHT – De politie heeft vandaag opnieuw een snelheidscontrole gehouden op de Merwedestraat. Vier mensen gingen op de bon, omdat ze harder reden dan de toegestane 50 kilometer per uur. Eén bestuurder maakte het wel erg bont door met 93 kilometer per uur over de Staart te scheuren.

Actueel

Auto over de kop op Merwedestraat

DORDRECHT – Op de Merwedestraat  is een auto bij een eenzijdig ongeval op zijn kop terecht gekomen. De bestuurder kwam vanaf de Prins Hendrikbrug de Staart op gereden en raakte in de bocht waarschijnlijk een stoeprand, botste vervolgens tegen een boom in de middenberm en belandde ondersteboven op de rijbaan. De man kon zelf uit het voertuig komen en wordt nagekeken door ambulancepersoneel.

Actueel

Ontruiming Merwedeflat

Bewoners van de Merwedeflat moesten afgelopen nacht om 03.00 uur ’s nachts evacueren toen één van hen ontdekte dat er water naar beneden stroomde langs de muren van het appartement.