Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Villa Augustus, Amstel Quartet, 23 augustus 2018

Amstel Quartet bij Villa Augustus De herfst wordt bij Villa Augustus traditioneel ingeluid met een reeks bijzondere concerten in de Limonaia. Op zondagochtend 2 september brengt het Amstel Quartet in de citroenbomenkas werken van Philip Glass, Michael Torke, Joep Franssens, Paul Creston en Bach en Beethoven ten gehore.

Kameleontisch en gepassioneerd, zo zou je de vier saxofonisten van het Amstel Quartet het best kunnen omschrijven. Want of het om oude muziek gaat of de allernieuwste klanken, om popmuziek, jazz, klassiek of wereldmuziek, wanneer je het Amstel Quartet hoort spelen, vervagen de scheidslijnen tussen al die genres. Technische beperkingen lijken niet te bestaan en muzikale grenzen zijn er vooral om te overschrijden.

Die avontuurlijke houding heeft het viertal wereldwijd een grote schare bewonderaars opgeleverd. Terecht, want een optreden van het Amstel Quartet heeft een opwindende energie en neemt je telkens opnieuw mee op een duizelingwekkende en ontroerende reis. Niet voor niets noemde de Nederlandse pers het Amstel Quartet ‘Het meest kleurrijke saxofoonkwartet ter wereld’.

In de Limonaia neemt het ensemble het publiek mee op een verrassende muzikale reis langs het werk van zowel hedendaagse als klassieke componisten. Want highbrow, lowbrow, kunst met een grote of kleine K: net zoals in de beeldende kunst vervagen ook in de muziek de verschillen tussen de genres steeds meer. Zo lijken componisten als Joep Franssens en Michael Torke in hun werken de dansvloer op te gaan. En wat zou er gebeurd zijn als de grote klassieke componisten de beschikking hadden gehad over saxofoons? Het Amstel Quartet geeft antwoord: Beethoven en Bach maken kennis met het kwartet, in speciaal gemaakte klassieke arrangementen.

Programma zondag 2 september: Philip Glass – Mishima (1984) Michael Torke – May and June (2010) July (1995) Joep Franssens – deel IV uit Harmony of the Spheres (2001) Ludwig van Beethoven – Cantata on the Death of Emperor Joseph II (arr. Remco Jak) (1790) Johann Sebastian Bach – Nun komm, der Heiden Heiland BWV 659 (arr. Bas Apswoude) (1747) Paul Creston – Suite for Saxophone Quartet (1979)
Overig programma Later in het najaar zijn er nog concerten van het Dudok Quartet Amsterdam (23/9), het DoelenKwartet (7/10) en Van Dingstee Kwartet (21/10).

Praktisch: Datum: zondag 2 september Aanvang: 11.00 uur Toegang: € 15,- per concert (inclusief pauzedrankje) Adres: Oranjelaan 7, 3311 DH Dordrecht Reserveren: Villa Augustus, T. 078-639 31 11 Meer informatie www.villa-augustus.nl

           VA kwartetten 2018-lr ladder

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Grote vechtpartij bij moskee

DORDRECHT – Voor de moskee aan de Merwedestraat in Dordrecht is vanavond een grote vechtpartij uitgebroken. Daarbij zijn twee gewonden gevallen, waarvan één met een steekwond. De politie arresteerde vier mensen. Volgens de politie gaat het om een uit de hand gelopen ruzie tussen twee mannen. Het liep uit de hand toen anderen zich ermee gingen bemoeien. Het incident heeft niet te maken met ‘eerdere conflicten rond de nabijgelegen moskee’, meldt de politie. Die doelt daarmee op de vechtpartij die twee jaar geleden plaatsvond bij de Turkse moskee.

Actueel

Nieuwe busdienstregeling op basis van onderzoek

Qbuzz heeft bij de ingediende offerte bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Dordrecht zeer grondig gekeken naar het gebruik van de verschillende buslijnen. Hieruit heeft Qbuzz de conclusie getrokken dat de wijk Staart in vergelijking met het aantal gebruikers van buslijn 4 ‘overbediend’ wordt.

Actueel

Boekpresentatie en workshop Time Slips in De Merwelanden

DORDRECHT – Dat de fantasie niet stopt bij het ouder worden en zelfs niet stopt als men gaat dementeren bewijst het boek ‘Het zou allemaal waar kunnen zijn’ De Merwelanden op vrijdag 21 september presenteert. Volgend op de boekpresentatie wordt er voor geïnteresseerden op 27 september een workshop ‘Time Slips’ gegeven.