Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Villa Augustus, Amstel Quartet, 23 augustus 2018

Amstel Quartet bij Villa Augustus De herfst wordt bij Villa Augustus traditioneel ingeluid met een reeks bijzondere concerten in de Limonaia. Op zondagochtend 2 september brengt het Amstel Quartet in de citroenbomenkas werken van Philip Glass, Michael Torke, Joep Franssens, Paul Creston en Bach en Beethoven ten gehore.

Kameleontisch en gepassioneerd, zo zou je de vier saxofonisten van het Amstel Quartet het best kunnen omschrijven. Want of het om oude muziek gaat of de allernieuwste klanken, om popmuziek, jazz, klassiek of wereldmuziek, wanneer je het Amstel Quartet hoort spelen, vervagen de scheidslijnen tussen al die genres. Technische beperkingen lijken niet te bestaan en muzikale grenzen zijn er vooral om te overschrijden.

Die avontuurlijke houding heeft het viertal wereldwijd een grote schare bewonderaars opgeleverd. Terecht, want een optreden van het Amstel Quartet heeft een opwindende energie en neemt je telkens opnieuw mee op een duizelingwekkende en ontroerende reis. Niet voor niets noemde de Nederlandse pers het Amstel Quartet ‘Het meest kleurrijke saxofoonkwartet ter wereld’.

In de Limonaia neemt het ensemble het publiek mee op een verrassende muzikale reis langs het werk van zowel hedendaagse als klassieke componisten. Want highbrow, lowbrow, kunst met een grote of kleine K: net zoals in de beeldende kunst vervagen ook in de muziek de verschillen tussen de genres steeds meer. Zo lijken componisten als Joep Franssens en Michael Torke in hun werken de dansvloer op te gaan. En wat zou er gebeurd zijn als de grote klassieke componisten de beschikking hadden gehad over saxofoons? Het Amstel Quartet geeft antwoord: Beethoven en Bach maken kennis met het kwartet, in speciaal gemaakte klassieke arrangementen.

Programma zondag 2 september: Philip Glass – Mishima (1984) Michael Torke – May and June (2010) July (1995) Joep Franssens – deel IV uit Harmony of the Spheres (2001) Ludwig van Beethoven – Cantata on the Death of Emperor Joseph II (arr. Remco Jak) (1790) Johann Sebastian Bach – Nun komm, der Heiden Heiland BWV 659 (arr. Bas Apswoude) (1747) Paul Creston – Suite for Saxophone Quartet (1979)
Overig programma Later in het najaar zijn er nog concerten van het Dudok Quartet Amsterdam (23/9), het DoelenKwartet (7/10) en Van Dingstee Kwartet (21/10).

Praktisch: Datum: zondag 2 september Aanvang: 11.00 uur Toegang: € 15,- per concert (inclusief pauzedrankje) Adres: Oranjelaan 7, 3311 DH Dordrecht Reserveren: Villa Augustus, T. 078-639 31 11 Meer informatie www.villa-augustus.nl

           VA kwartetten 2018-lr ladder

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Een half uur vast in papierpers

DORDRECHT – Bij Peute Recycling op de Veerplaat in Dordrecht heeft donderdagavond een persoon een half uur lang bekneld gezeten in een papierpersmachine. De brandweer kwam ter plaatse om hem of haar te bevrijden. Het slachtoffer werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Actueel

Jumbo op de Staart compleet vernieuwd

DORDRECHT – De Jumbo-supermarkt aan de Merwedestraat in Dordrecht krijgt een compleet nieuw uiterlijk. Klanten profiteren hier straks van nog meer keuze uit een zeer gevarieerd assortiment, zoals ter plekke bereide pizza’s of sushi. De indeling van de winkel wordt ruimer en overzichtelijker, waardoor klanten er nog gemakkelijker hun weg kunnen vinden. De winkel sluit op zaterdag 12 januari om 18.00 haar deuren. Vanaf woensdag 30 januari kunnen inwoners van Dordrecht en omgeving weer terecht in de volledig vernieuwde Jumbo.

Actueel

VIDEO: Frisse Nieuwjaarsduik

DORDRECHT – Rond de tweehonderd dappere duikers begonnen 2019 gisteren met een koude duik in de zwemplas in De Merwelanden. NatuurlijkSportief en Nieuwjaarsduik Dordrecht tekenden weer voor de organisatie van de Dordtse Nieuwjaarsduik.