Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Villa Augustus, Amstel Quartet, 23 augustus 2018

Amstel Quartet bij Villa Augustus De herfst wordt bij Villa Augustus traditioneel ingeluid met een reeks bijzondere concerten in de Limonaia. Op zondagochtend 2 september brengt het Amstel Quartet in de citroenbomenkas werken van Philip Glass, Michael Torke, Joep Franssens, Paul Creston en Bach en Beethoven ten gehore.

Kameleontisch en gepassioneerd, zo zou je de vier saxofonisten van het Amstel Quartet het best kunnen omschrijven. Want of het om oude muziek gaat of de allernieuwste klanken, om popmuziek, jazz, klassiek of wereldmuziek, wanneer je het Amstel Quartet hoort spelen, vervagen de scheidslijnen tussen al die genres. Technische beperkingen lijken niet te bestaan en muzikale grenzen zijn er vooral om te overschrijden.

Die avontuurlijke houding heeft het viertal wereldwijd een grote schare bewonderaars opgeleverd. Terecht, want een optreden van het Amstel Quartet heeft een opwindende energie en neemt je telkens opnieuw mee op een duizelingwekkende en ontroerende reis. Niet voor niets noemde de Nederlandse pers het Amstel Quartet ‘Het meest kleurrijke saxofoonkwartet ter wereld’.

In de Limonaia neemt het ensemble het publiek mee op een verrassende muzikale reis langs het werk van zowel hedendaagse als klassieke componisten. Want highbrow, lowbrow, kunst met een grote of kleine K: net zoals in de beeldende kunst vervagen ook in de muziek de verschillen tussen de genres steeds meer. Zo lijken componisten als Joep Franssens en Michael Torke in hun werken de dansvloer op te gaan. En wat zou er gebeurd zijn als de grote klassieke componisten de beschikking hadden gehad over saxofoons? Het Amstel Quartet geeft antwoord: Beethoven en Bach maken kennis met het kwartet, in speciaal gemaakte klassieke arrangementen.

Programma zondag 2 september: Philip Glass – Mishima (1984) Michael Torke – May and June (2010) July (1995) Joep Franssens – deel IV uit Harmony of the Spheres (2001) Ludwig van Beethoven – Cantata on the Death of Emperor Joseph II (arr. Remco Jak) (1790) Johann Sebastian Bach – Nun komm, der Heiden Heiland BWV 659 (arr. Bas Apswoude) (1747) Paul Creston – Suite for Saxophone Quartet (1979)
Overig programma Later in het najaar zijn er nog concerten van het Dudok Quartet Amsterdam (23/9), het DoelenKwartet (7/10) en Van Dingstee Kwartet (21/10).

Praktisch: Datum: zondag 2 september Aanvang: 11.00 uur Toegang: € 15,- per concert (inclusief pauzedrankje) Adres: Oranjelaan 7, 3311 DH Dordrecht Reserveren: Villa Augustus, T. 078-639 31 11 Meer informatie www.villa-augustus.nl

           VA kwartetten 2018-lr ladder

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Modelspoordag

DORDRECHT – Modelspoorgroep Drechtsteden organiseert zaterdag 17 november weer een modelbouw-evenement, waarbij diverse onderdelen van de hobby worden getoond. Een greep uit het programma: modules van de vereniging BMB (Britse ModuleBaan), kinderbaan met Thomas-locomotief, modulebaan naar Amerikaans voorbeeld, module van de spoorbrug tussen Dordrecht en Zwijndrecht en de clubbanen (2- en 3-rail). De toegang is gratis. Open van 10.00 tot 17.00 uur. Adres: Merwedestraat 275, Dordrecht.

Actueel

Gevangenis zoekt personeel

DORDRECHT – De Penitentiaire Inrichting (PI) Dordrecht zoekt negen nieuwe medewerkers. Daarom wordt op woensdag 28 november een wervingsavond georganiseerd. Er zijn vacatures voor complexbeveiliger en medewerker arbeid (werkmeester).

Actueel

Vogelshow bij De Volière

DORDRECHT – Vogelvereniging De Volière organiseert van donderdag 8 tot en met zaterdag 10 november de regionale wedstrijd om de Rivierencup met deelname van verschillende verenigingen uit rayon 5. Er zijn circa tweehonderd vogels te bewonderen op deze show. De opening is donderdagavond om 19.30 uur. Overige openingstijden: vrijdag van 10.00 tot 22.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom in het clubgebouw aan de Adj. H.P. Kosterstraat 5 in Dordrecht (Staart). Vrije toegang en rolstoelvriendelijke entree. Meer info: www.vogelverenigingdevoliere.nl.