Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Weekendafsluiting Merwedebrug Papendrecht (N3) voor aanbrengen nieuwe slijtlaag

Van 20 juli 22.00 uur – 23 juli 05.00 uur, richting van Dordrecht naar Papendrecht

Rijkswaterstaat gaat de slijtlaag op de Merwedebrug Papendrecht vervangen in de richting van Dordrecht naar Papendrecht. Tevens wordt er onderhoud uitgevoerd aan de bouten in het houten brugdek.

Hinder voor het wegverkeer

De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen vrijdag 20 juli 22.00 uur en maandag 23 juli 05.00 uur
Tijdens dit weekend is de brug van Dordrecht naar Papendrecht volledig afgesloten voor het wegverkeer. Hulpdiensten (ambulance en politie) kunnen onder begeleiding over de brug.

Reserveweekend
Mochten de werkzaamheden door omstandigheden niet doorgaan, dan is er een reserveweekend ingepland van vrijdag 17 augustus 22.00 uur tot maandag 20 augustus 05.00 uur.

Omleidingsroutes wegverkeer

Verkeer vanuit Moerdijk rijdt om over de A16 en de A15.

Verkeer vanuit Dordrecht rijdt om via N3, A16 en A15 of maakt gebruik van de stadsbrug Dordrecht.

Verkeer vanuit de Hoeksche Waard, N217 (Kiltunnel), rijdt eveneens om via A16 en de A15.

Hinder voor de scheepvaart

Gedurende de werkzaamheden ( van vrijdag 20 juli 22.00 uur – maandag 23 juli 05.00 uur) kan de brug niet worden bediend. De scheepvaart kan omvaren via de Lek (let op wel hoogtebeperking).

 

Bijzonderheden tijdens de afsluitingen

Het openbaar vervoer rijdt met aangepaste diensten. De gewijzigde dienstregeling staat op www.arriva.nl.

Langzaam verkeer

Bromfietsers, fietsers en scootmobielen kunnen wel gebruik maken van de brug.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Kinderen onwel, school ontruimd

DORDRECHT – Een schoolgebouw aan de Wielingenstraat op de Staart is rond half twee vanmiddag ontruimd, nadat er een vreemde geur was waargenomen en enkele kinderen onwel waren geworden. Het gaat om een locatie waar het Stedelijk Dalton Lyceum les geeft aan onder meer Oekraïense kinderen. Meerdere eenheden van politie, ambulancedienst en de brandweer kwamen ter plaatse. De brandweermensen hebben metingen verricht, maar daarbij zijn ‘geen bijzonderheden’ gemeten, meldt een woordvoerder. De in de school aanwezige leerlingen en docenten zijn opgevangen in een sporthal. Er hoefde vooralsnog niemand medisch behandeld te worden.

Cultuur

‘Belevingswandeling’ langs kunstwerken en lichtprojecties rond Wantij

DORDRECHT – Vanaf vanavond kan in het kader van het Tij Festival een gratis belevingstocht langs indrukwekkende kunstwerken en lichtprojecties rond het Wantij gemaakt worden. Tot en met zondag kan dat dagelijks van 17.00 tot 23.00 uur. De belevingstocht is geschikt voor volwassenen en kinderen. De route van een uur brengt je van historisch Dordrecht via de Prins Clausbrug naar de  Staart. Onderweg maak je kennis met de verschillende waterrijke kunstwerken rond de thema’s klimaatverandering en (stijgend) water. De wandeling loopt van het Otto Dickeplein tot de Biesboschhal, maar er is geen vast begin- of eindpunt. Je kunt overal opstappen.

Actueel

Woning op Staart drie maanden op slot vanwege flinke kwekerij

DORDRECHT – Een woning aan de Oosterdiep op de Staart moet van 10 november tot 10 februari 2023 op slot vanwege de vondst van een wietkwekerij met 338 planten, die op een professionele en bedrijfsmatige manier geëxploiteerd werd. De politie ontdekte de kwekerij op 20 september. De boel is ontmanteld en het pand gesloten.