Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Wantijschool kiest voor Daltononderwijs

De Wantijschool kiest voor Daltononderwijs Sinds de fusie van de locaties Maasstraat en Noordhove in 2014, werken beide locaties van de Wantijschool nauw samen om van én met elkaar te leren. Ook leerlingen leren met elkaar en delen in gezamenlijke activiteiten.  Voor de school is het nu tijd voor een volgende stap. Dit schooljaar heeft de school zich verdiept in de profilering van de school. Zodoende kwam het schoolteam erachter dat de manier van werken veel weg heeft van het Daltononderwijs. Zij zijn van mening dat zij met deze vorm van onderwijs verder kunnen groeien en het onderwijs verder kunnen verfijnen. Daarnaast vindt de school het belangrijk om de persoonlijke aandacht aan leerlingen en ouders te blijven geven en de huidige, goede, leerlingzorg voort te zetten.  Vanaf schooljaar 2019 – 2020 zal de Wantijschool dus een Daltonschool ‘in opleiding’ (i.o) zijn. De school hoopt in schooljaar 2021-2022 een aanvraag te kunnen doen voor het Dalton predikaat. Daarvoor wordt de school bezichtigd door een landelijke Dalton commissie, die bij succes het predicaat afgeeft. In september, bij de start van het nieuwe schooljaar, zal de school feestelijk van start gaan als Daltonschool i.o.

Achtergrondinformatie: Wat is Daltononderwijs? ‘Dalton is no method, no system, it’s an influence!’: geen methode, geen systeem, maar een beïnvloeding. Dit wil zeggen dat wij onze leerlingen bepaalde basale vaardigheden willen meegeven, waar zij in hun leven, als kind én als toekomstig volwassene, veel aan hebben.  Daltononderwijs gaat uit van 5 kernwaarden, namelijk: samenwerking, vrijheid en verantwoordelijkheid, effectiviteit, zelfstandigheid en reflectie. In de bijlage leest u meer over de meerwaarde van deze 5 kernwaarden, de 5 pijlers van het Daltononderwijs.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Energiesnoeier steunt Youth for Christ Dordrecht

DORDRECHT – De Energiesnoeier, gevestigd aan de Stationsweg 41 in Zwijndrecht, is een mooie actie gestart.  Een derde van de omzet die via energiesnoeier.nl/yfc binnenkomt gaat naar Youth for Christ Dordrecht.

Actueel

Vogels verbinden Staart met Biesbosch

DORDRECHT – Beeldend kunstenaar Dieke Venema (29) gaat aan de slag met het realiseren van haar idee ‘Rond, Rood, Staart’. De selectiecommissie koos haar ontwerp voor een op de Biesbosch geïnspireerd kunstwerk. Het uitgangspunt van het kunstwerk is dat de Baanhoekweg de oprijlaan wordt naar de Biesbosch. Een verrassende route die verandert met de seizoenen: luchtig, maar wel één geheel.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – ‘Het was donderdag echt een mooie zonsondergang’, schrijft Femke Verhagen bij deze foto, die zij maakte van de kraanbaan op Stadswerven. Ook een mooie of leuke foto gemaakt? Stuur hem naar redactie@dordtcentraal.nl!