Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

VERENIGING ‘DE BINNENVAART’ 30 JAAR JONG

Op 3 februari 2020 is het 30 jaar geleden, dat gedreven mensen bij elkaar zijn gekomen en vereniging ‘De Binnenvaart’ is opgericht. De ledenlijst bij aanvang van dit jaar geeft het aantal van 2930 ingeschreven leden. Houden we daarnaast rekening met de mensen, die ‘meevaren’ in de interesse aan de binnenvaart en de artikelen meelezen, dan kunnen we stellen, dat de vereniging niet meer weg te denken is in en rond de binnenvaart.

Omdat de vereniging niet alleen met het heden en verleden maar ook continu met de toekomst bezig is werd het tijd voor een nieuwe look op internet. Daarom presenteren wij op onze dertigste verjaardag de geheel vernieuwde website.

Zie www.debinnenvaart.nl

De agenda en de nieuwsberichten komen nu meer in beeld en de inhoud is geactualiseerd en veel gebruiksvriendelijker geworden. Een overzicht van de inhoud van het Binnenvaartdocumentatiecentrum is nu ook op de website te vinden.

Hierin is uiteraard opgenomen de internationale databank ‘De Binnenvaartschepen’ met data en nog meer foto’s. Deze is gekoppeld aan de in 2018 gelanceerde Binnenvaartapp die veelvuldig geraadpleegd wordt en daarmee duidelijk in een behoefte voorziet.

Ook op de MAROT wordt hard gewerkt aan de toekomst. Het ruim van de MAROT wordt toegankelijk gemaakt voor het publiek door een entree met trappen. In het ruim komen binnendekken en nieuwe ruimschilden. In de loop van het jaar zal de MAROT afmeren in de zuidelijke insteekhaven van de voormalige scheepswerf De Biesbosch en wordt het centrale schip van Leefwerf  De Biesbosch.

In het nationale Binnenvaartmuseum is dit jaar de nieuwe expositie over ‘Voortstuwing’ te zien. Het museum is geopend op donderdag en zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur en voor groepen op afspraak. Daarnaast worden nog vele activiteiten georganiseerd raadpleeg hierover de geheel vernieuwde website; www.debinnenvaart.nl

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Drie gewonden bij aanrijding op Prins Hendrikbrug

DORDRECHT – Rond half drie werden er meerdere hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeluk op de Wantijbrug en tegelijkertijd voor een ongeluk met letsel en mogelijk een beknelling op de Prins Hendrikbrug. De eerste melding bleek niet te kloppen. De tweede wel. Op de brug nar de Staart was had een forse aanrijding plaatsgevonden, waarbij drie gewonden vielen.

Actueel

Man gewond bij steekpartij op de Staart

DORDRECHT – Bij een steekpartij in een portiek aan de Jekerstraat op de Staart is vrijdag vroeg in de middag een man gewond geraakt. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog onduidelijk wat de aanleiding van steekpartij was en hoe ernstig de verwondingen van het slachtoffer zijn.

Actueel

Energiesnoeier steunt Youth for Christ Dordrecht

DORDRECHT – De Energiesnoeier, gevestigd aan de Stationsweg 41 in Zwijndrecht, is een mooie actie gestart.  Een derde van de omzet die via energiesnoeier.nl/yfc binnenkomt gaat naar Youth for Christ Dordrecht.