Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

VERENIGING ‘DE BINNENVAART’ 30 JAAR JONG

Op 3 februari 2020 is het 30 jaar geleden, dat gedreven mensen bij elkaar zijn gekomen en vereniging ‘De Binnenvaart’ is opgericht. De ledenlijst bij aanvang van dit jaar geeft het aantal van 2930 ingeschreven leden. Houden we daarnaast rekening met de mensen, die ‘meevaren’ in de interesse aan de binnenvaart en de artikelen meelezen, dan kunnen we stellen, dat de vereniging niet meer weg te denken is in en rond de binnenvaart.

Omdat de vereniging niet alleen met het heden en verleden maar ook continu met de toekomst bezig is werd het tijd voor een nieuwe look op internet. Daarom presenteren wij op onze dertigste verjaardag de geheel vernieuwde website.

Zie www.debinnenvaart.nl

De agenda en de nieuwsberichten komen nu meer in beeld en de inhoud is geactualiseerd en veel gebruiksvriendelijker geworden. Een overzicht van de inhoud van het Binnenvaartdocumentatiecentrum is nu ook op de website te vinden.

Hierin is uiteraard opgenomen de internationale databank ‘De Binnenvaartschepen’ met data en nog meer foto’s. Deze is gekoppeld aan de in 2018 gelanceerde Binnenvaartapp die veelvuldig geraadpleegd wordt en daarmee duidelijk in een behoefte voorziet.

Ook op de MAROT wordt hard gewerkt aan de toekomst. Het ruim van de MAROT wordt toegankelijk gemaakt voor het publiek door een entree met trappen. In het ruim komen binnendekken en nieuwe ruimschilden. In de loop van het jaar zal de MAROT afmeren in de zuidelijke insteekhaven van de voormalige scheepswerf De Biesbosch en wordt het centrale schip van Leefwerf  De Biesbosch.

In het nationale Binnenvaartmuseum is dit jaar de nieuwe expositie over ‘Voortstuwing’ te zien. Het museum is geopend op donderdag en zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur en voor groepen op afspraak. Daarnaast worden nog vele activiteiten georganiseerd raadpleeg hierover de geheel vernieuwde website; www.debinnenvaart.nl

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Genieten van Cultuur op de Staart

Leer alles over kriebelbeestjes, schilder met aquarel of geniet van muziek. Het kan allemaal op de Cultuur Camping, die nog tot en met donderdag 13 juli te vinden is midden in de wijk De Staart en in de tuin van woonzorgcentrum De Merwelanden.

Actueel

Fietser gewond bij aanrijding op Merwedestraat

DORDRECHT – Op de Merwedestraat is vanmiddag even na vier uur een fietser gewond geraakt bij een aanrijding met een automobilist. De man op de fiets kwam ten val en is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie deed onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. Daarvoor was de oprit vanaf de Staart richting N3 tijdelijk afgesloten.

Actueel

De Merwelanden laat 86 aanleunwoningen renoveren

DORDRECHT – Woon- en zorgcentrum De Merwelanden laat 86 aanleunwoningen renoveren. Voor het project met de naam Maerwe Hoove werd donderdag de aanneemovereenkomst getekend door Corrie van Randwijk, bestuurder van De Merwelanden, en Van Baaren Aannemers.