Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

VERENIGING ‘DE BINNENVAART’ 30 JAAR JONG

Op 3 februari 2020 is het 30 jaar geleden, dat gedreven mensen bij elkaar zijn gekomen en vereniging ‘De Binnenvaart’ is opgericht. De ledenlijst bij aanvang van dit jaar geeft het aantal van 2930 ingeschreven leden. Houden we daarnaast rekening met de mensen, die ‘meevaren’ in de interesse aan de binnenvaart en de artikelen meelezen, dan kunnen we stellen, dat de vereniging niet meer weg te denken is in en rond de binnenvaart.

Omdat de vereniging niet alleen met het heden en verleden maar ook continu met de toekomst bezig is werd het tijd voor een nieuwe look op internet. Daarom presenteren wij op onze dertigste verjaardag de geheel vernieuwde website.

Zie www.debinnenvaart.nl

De agenda en de nieuwsberichten komen nu meer in beeld en de inhoud is geactualiseerd en veel gebruiksvriendelijker geworden. Een overzicht van de inhoud van het Binnenvaartdocumentatiecentrum is nu ook op de website te vinden.

Hierin is uiteraard opgenomen de internationale databank ‘De Binnenvaartschepen’ met data en nog meer foto’s. Deze is gekoppeld aan de in 2018 gelanceerde Binnenvaartapp die veelvuldig geraadpleegd wordt en daarmee duidelijk in een behoefte voorziet.

Ook op de MAROT wordt hard gewerkt aan de toekomst. Het ruim van de MAROT wordt toegankelijk gemaakt voor het publiek door een entree met trappen. In het ruim komen binnendekken en nieuwe ruimschilden. In de loop van het jaar zal de MAROT afmeren in de zuidelijke insteekhaven van de voormalige scheepswerf De Biesbosch en wordt het centrale schip van Leefwerf  De Biesbosch.

In het nationale Binnenvaartmuseum is dit jaar de nieuwe expositie over ‘Voortstuwing’ te zien. Het museum is geopend op donderdag en zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur en voor groepen op afspraak. Daarnaast worden nog vele activiteiten georganiseerd raadpleeg hierover de geheel vernieuwde website; www.debinnenvaart.nl

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

VIDEO: Vrachtwagen uit berm N3 gehesen

DORDRECHT – De vrachtwagen die woensdagmorgen vast kwam te zitten in de berm van de N3-afrit bij de Staart is gisteravond laat met behulp van een mobiele telekraan weer op de weg gezet. Tijdens de takelwerkzaamheden werd de afrit een paar uur afgesloten en het verkeer omgeleid.

Actueel

Familiedag bij jubilerende Vereniging De Binnenvaart

DORDRECHT – Deze week is het dertig jaar geleden dat een aantal gedreven mensen bij elkaar kwam om vereniging ‘De Binnenvaart’ op te richten. Inmiddels is de vereniging niet meer weg te denken in en rond de binnenvaart en telt 2.930 ingeschreven leden.

Actueel

Waterbus maakt Staart beter bereikbaar

DORDRECHT – De Waterbus tussen Dordrecht en Sliedrecht stopt sinds gisteren ook op de Staart en wel op de Grevelingenweg, de landtong achter de Tweede Merwedehaven. De waterbus vertrekt ieder uur vanaf de Merwedekade om kwart voor het hele uur en is vijf minuten later bij de Staart. Terug stopt de boot om 19 over het hele uur op de Staart en is tien minuten later op de Merwedekade. Volgens bewoner van de Staart Peter Ebben is de verbinding een beetje een doekje voor het bloeden, nu de sluiting van de Wantijbrug de bereikbaarheid van de Staart zoveel verslechterd heeft.