Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Tuinfair – Tegel eruit, plant erin! Het Vlijpark

Tegel eruit, plant erin!

Het is weer lente! Iedereen gaat naar buiten, en aan de gang om tuin of balkon wat groener en mooier te maken.
ATV Dordrecht Het Vlijpark houdt ook dit jaar weer haar welbekende tuinfair waar iedereen van harte welkom is. Dit jaar is gekozen voor het thema “Tegel eruit, plant erin!”.

In de steden vindt men teveel steen, dat is slecht voor de waterhuishouding van de stad, maar ook slecht voor de mensen. Gemeentes zijn momenteel druk doende de stad groener te maken en de inwoners te stimuleren ook “te vergroenen”. Het Vlijpark laat met deze tuinfair zien, wat voor iedereen bereikbaar en haalbaar is: planten geschikt voor de tuin, een klein hoekje naast de voordeur of voor op het balkon. De planten zijn geschikt voor onze streek. Dit jaar presenteert de kas vol trots: canna’s, salvia’s, dahlia’s, geurgeraniums, hanging baskets, eenjarige en vaste planten, maar ook groenten zoals tomaten en courgettes. Al deze planten zijn in de eigen kas gekweekt op biologische grond, zonder kunstmest maar wel met hulp van Vlijpark’s eigen compost.

Ook deze keer staan er naast de plantenverkoop weer kraampjes vol met heerlijke proeverijen met ingrediënten van Het Vlijpark. Daarnaast kunnen de bezoekers gratis deelnemen aan verschillende workshops voor zowel volwassenen als kinderen. Traditiegetrouw wordt ook de buiten-pizzaoven weer opgestookt zodat kinderen van 0 tot 99 weer hun eigen houtskool pizzaatje kunnen maken! U komt toch zeker ook?

Tuinfair ATV Dordrecht Het Vlijpark
Nieuwe Noordpolderweg 1
3312 AD Dordrecht

Zaterdag 25 mei 2019
10.00 – 16.00 uur

Met Vriendelijke Groet,
fair@vlijpark.nl

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Azijnzuurlekkage bij Chemours

DORDRECHT – De brandweer is in actie gekomen op het terrein van Chemours. Er is een lekkage van azijnzuur geconstateerd. De brandweer zet waterschermen in om eventuele verspreiding van de damp te voorkomen. Er worden metingen in de omgeving verricht. Het is nog niet duidelijk hoe groot de lekkage is.

Actueel

Koude Nieuwjaarsduik

DORDRECHT – Rond de honderd mensen begonnen 2020 met een behoorlijk koude Nieuwjaarsduik in De Merwelanden. Het was de laatste editie die door NatuurlijkSportief werd georganiseerd. De hoop is dat een andere organisatie deze traditie volgend jaar wil voortzetten.

Actueel

Twee feestjes ineen bij Geef Het Dordt

DORDRECHT – Geef Het Dordt vierde woensdag twee feestjes ineen. Bij het nieuwe onderkomen aan de Merwedestraat van de vrijwilligersorganisatie die mensen op weg helpt uit de armoede werd het SinterKerstfeest gevierd. Op het plein was een markt met kraampjes, hapjes, drankjes en kinderactiviteiten. Binnen cadeautjes uitgedeeld voor de hartverwarmende decemberactie. Natuurlijk waren zowel Sinterklaas als de Kerstman erbij.