Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Tuinfair – Tegel eruit, plant erin! Het Vlijpark

Tegel eruit, plant erin!

Het is weer lente! Iedereen gaat naar buiten, en aan de gang om tuin of balkon wat groener en mooier te maken.
ATV Dordrecht Het Vlijpark houdt ook dit jaar weer haar welbekende tuinfair waar iedereen van harte welkom is. Dit jaar is gekozen voor het thema “Tegel eruit, plant erin!”.

In de steden vindt men teveel steen, dat is slecht voor de waterhuishouding van de stad, maar ook slecht voor de mensen. Gemeentes zijn momenteel druk doende de stad groener te maken en de inwoners te stimuleren ook “te vergroenen”. Het Vlijpark laat met deze tuinfair zien, wat voor iedereen bereikbaar en haalbaar is: planten geschikt voor de tuin, een klein hoekje naast de voordeur of voor op het balkon. De planten zijn geschikt voor onze streek. Dit jaar presenteert de kas vol trots: canna’s, salvia’s, dahlia’s, geurgeraniums, hanging baskets, eenjarige en vaste planten, maar ook groenten zoals tomaten en courgettes. Al deze planten zijn in de eigen kas gekweekt op biologische grond, zonder kunstmest maar wel met hulp van Vlijpark’s eigen compost.

Ook deze keer staan er naast de plantenverkoop weer kraampjes vol met heerlijke proeverijen met ingrediënten van Het Vlijpark. Daarnaast kunnen de bezoekers gratis deelnemen aan verschillende workshops voor zowel volwassenen als kinderen. Traditiegetrouw wordt ook de buiten-pizzaoven weer opgestookt zodat kinderen van 0 tot 99 weer hun eigen houtskool pizzaatje kunnen maken! U komt toch zeker ook?

Tuinfair ATV Dordrecht Het Vlijpark
Nieuwe Noordpolderweg 1
3312 AD Dordrecht

Zaterdag 25 mei 2019
10.00 – 16.00 uur

Met Vriendelijke Groet,
fair@vlijpark.nl

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Feestje op de Staart

DORDRECHT – Zo’n honderd bewoners van de Staart vierden vrijdag een gezellig buurtfeest met barbecue in en rond de wijkcentrum WIJkhaven aan de Maasstraat. Er was veel te beleven voor jong en oud: een schminktafel, springkussens voor verschillende leeftijden, een poppenkast, een voetbaltoernooi en een dj zorgde voor de muziek. Het feest werd grotendeels door de  buurtbewoners zelf georganiseerd. WIJkhaven, onderdeel van ContourdeTwern, hielp bij het aanvragen van de subsidies voor het feest. “Als buurtbewoners van de Staart kunnen we nu met elkaar activiteiten organiseren in WIJkhaven en hopelijk raakt de rest van de wijk hierdoor ook gemotiveerd om iets te organiseren”, zegt Said, één van de wijkbewoners die meehielp bij de organisatie van dit feest.

Actueel

Opnieuw snelheidsbekeuringen op Merwedestraat

DORDRECHT – De politie heeft zaterdagavond opnieuw een snelheidscontrole gehouden op de Merwedestraat, waar een maximale snelheid van 50 kilometer per uur geldt. Er werden acht bekeuringen uitgedeeld. De hoogst gemeten snelheid was 82 kilometer per uur bij een personenauto en 69 bij een snorscooter. Het rijbewijs van de scooterbestuurder is ingevorderd, de scooter krijgt een zogenaamde WOK-melding. Er werd bij de controle ook een bon uitgeschreven voor het rijden in de auto met mobiele telefoon in hand.

Actueel

Met 93 per uur over Merwedestraat

DORDRECHT – De politie heeft vandaag opnieuw een snelheidscontrole gehouden op de Merwedestraat. Vier mensen gingen op de bon, omdat ze harder reden dan de toegestane 50 kilometer per uur. Eén bestuurder maakte het wel erg bont door met 93 kilometer per uur over de Staart te scheuren.