Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Tuinfair – Tegel eruit, plant erin! Het Vlijpark

Tegel eruit, plant erin!

Het is weer lente! Iedereen gaat naar buiten, en aan de gang om tuin of balkon wat groener en mooier te maken.
ATV Dordrecht Het Vlijpark houdt ook dit jaar weer haar welbekende tuinfair waar iedereen van harte welkom is. Dit jaar is gekozen voor het thema “Tegel eruit, plant erin!”.

In de steden vindt men teveel steen, dat is slecht voor de waterhuishouding van de stad, maar ook slecht voor de mensen. Gemeentes zijn momenteel druk doende de stad groener te maken en de inwoners te stimuleren ook “te vergroenen”. Het Vlijpark laat met deze tuinfair zien, wat voor iedereen bereikbaar en haalbaar is: planten geschikt voor de tuin, een klein hoekje naast de voordeur of voor op het balkon. De planten zijn geschikt voor onze streek. Dit jaar presenteert de kas vol trots: canna’s, salvia’s, dahlia’s, geurgeraniums, hanging baskets, eenjarige en vaste planten, maar ook groenten zoals tomaten en courgettes. Al deze planten zijn in de eigen kas gekweekt op biologische grond, zonder kunstmest maar wel met hulp van Vlijpark’s eigen compost.

Ook deze keer staan er naast de plantenverkoop weer kraampjes vol met heerlijke proeverijen met ingrediënten van Het Vlijpark. Daarnaast kunnen de bezoekers gratis deelnemen aan verschillende workshops voor zowel volwassenen als kinderen. Traditiegetrouw wordt ook de buiten-pizzaoven weer opgestookt zodat kinderen van 0 tot 99 weer hun eigen houtskool pizzaatje kunnen maken! U komt toch zeker ook?

Tuinfair ATV Dordrecht Het Vlijpark
Nieuwe Noordpolderweg 1
3312 AD Dordrecht

Zaterdag 25 mei 2019
10.00 – 16.00 uur

Met Vriendelijke Groet,
fair@vlijpark.nl

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Opnieuw hardrijders op de bon op Merwedestraat

DORDRECHT – Bij een controle op de Merwedestraat op de Staart werden in januari in een half uurtje negen bekeuringen uitgeschreven voor een te hoge snelheid. Woensdagmiddag werd de actie nog eens herhaald. Agenten installeerden zich ter hoogte van de Jumbo met lasergun. In een half uur tijd kregen nu tien automobilisten een bekeuring.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – ‘Jullie wilden iets anders dan zwanen’, schrijft Renée van Noort. ‘Welnu, hier heb ik iets heel anders. Deze veenmol lag bij mij in de straat, het Keteldiep op de Staart. Het is een bedreigde soort door uitdroging van zijn leefgebied. Heel triest dat zoiets moois uitsterft…’

Actueel

aMeezing-koor zet zorgcentrum op z’n kop

DORDRECHT – Het aMeezing projectkoor treedt dit jaar niet alleen op op Big Rivers. Het trekt ook twee keer de wijk in. Deze vrijdag deed het dat met Noble als solist in zorgcentrum De Merwelanden. De bewoners konden het erg waarderen. Op 28 juni wordt het nog eens dunnetjes overgedaan in de Tromptuin. Big Rivers organiseert deze muzikale meezingmiddagen samen met de gemeente Dordrecht in het kader van de campagne #jebentnietalleen, waarmee de strijd tegen eenzaamheid wordt aangegaan.