Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Tuinfair – Tegel eruit, plant erin! Het Vlijpark

Tegel eruit, plant erin!

Het is weer lente! Iedereen gaat naar buiten, en aan de gang om tuin of balkon wat groener en mooier te maken.
ATV Dordrecht Het Vlijpark houdt ook dit jaar weer haar welbekende tuinfair waar iedereen van harte welkom is. Dit jaar is gekozen voor het thema “Tegel eruit, plant erin!”.

In de steden vindt men teveel steen, dat is slecht voor de waterhuishouding van de stad, maar ook slecht voor de mensen. Gemeentes zijn momenteel druk doende de stad groener te maken en de inwoners te stimuleren ook “te vergroenen”. Het Vlijpark laat met deze tuinfair zien, wat voor iedereen bereikbaar en haalbaar is: planten geschikt voor de tuin, een klein hoekje naast de voordeur of voor op het balkon. De planten zijn geschikt voor onze streek. Dit jaar presenteert de kas vol trots: canna’s, salvia’s, dahlia’s, geurgeraniums, hanging baskets, eenjarige en vaste planten, maar ook groenten zoals tomaten en courgettes. Al deze planten zijn in de eigen kas gekweekt op biologische grond, zonder kunstmest maar wel met hulp van Vlijpark’s eigen compost.

Ook deze keer staan er naast de plantenverkoop weer kraampjes vol met heerlijke proeverijen met ingrediënten van Het Vlijpark. Daarnaast kunnen de bezoekers gratis deelnemen aan verschillende workshops voor zowel volwassenen als kinderen. Traditiegetrouw wordt ook de buiten-pizzaoven weer opgestookt zodat kinderen van 0 tot 99 weer hun eigen houtskool pizzaatje kunnen maken! U komt toch zeker ook?

Tuinfair ATV Dordrecht Het Vlijpark
Nieuwe Noordpolderweg 1
3312 AD Dordrecht

Zaterdag 25 mei 2019
10.00 – 16.00 uur

Met Vriendelijke Groet,
fair@vlijpark.nl

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Energiesnoeier steunt Youth for Christ Dordrecht

DORDRECHT – De Energiesnoeier, gevestigd aan de Stationsweg 41 in Zwijndrecht, is een mooie actie gestart.  Een derde van de omzet die via energiesnoeier.nl/yfc binnenkomt gaat naar Youth for Christ Dordrecht.

Actueel

Vogels verbinden Staart met Biesbosch

DORDRECHT – Beeldend kunstenaar Dieke Venema (29) gaat aan de slag met het realiseren van haar idee ‘Rond, Rood, Staart’. De selectiecommissie koos haar ontwerp voor een op de Biesbosch geïnspireerd kunstwerk. Het uitgangspunt van het kunstwerk is dat de Baanhoekweg de oprijlaan wordt naar de Biesbosch. Een verrassende route die verandert met de seizoenen: luchtig, maar wel één geheel.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – ‘Het was donderdag echt een mooie zonsondergang’, schrijft Femke Verhagen bij deze foto, die zij maakte van de kraanbaan op Stadswerven. Ook een mooie of leuke foto gemaakt? Stuur hem naar redactie@dordtcentraal.nl!