Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Ruimere openingstijden bij Binnenvaartmuseum Dordrecht

Vanaf mei 2019 is het Binnenvaartmuseum aan boord van de René Siegfried, Maasstraat 13 in Dordrecht, behalve elke donderdag ook elke zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur geopend. In het Binnenvaartmuseum van vereniging De Binnenvaart is de binnenvaart te zien en te beleven met oog voor verleden, heden en toekomst. Rondleidingen zijn vrij om bij aan te sluiten, enthousiaste vrijwilligers laten de vitrines tot leven komen. Toegang is gratis.

Om de nieuwe mijlpaal van extra openingsmogelijkheden te vieren is er zaterdag 11 mei gratis appeltaart voor de bezoekers.

’s Morgens kunnen kinderen bootjes vouwen en ’s middag om twee uur vertonen we de documentaire film:

Passage over ‘de laatste spitsenschippers’ getoond in 2017 op het Internationale Documentaire Festival Amsterdam (IDFA).

Vereniging De Binnenvaart vond voor de poort van het museum een koffer met het personeelsorgaan van scheepswerf De Biesbosch en Koopman, Wat een prachtig geschenk, we zijn er weg van. Maar ja, dan willen we meer…..de reeks is namelijk niet compleet. Wie heeft er nog uitgaven liggen van……. en wil ze aan ons geven zodat de reeks gecompleteerd kan worden.

De, in de nabije toekomst, nieuw in te richten museumruimte aan boord van de Franse motor “Marot”, wordt voor een groot deel gewijd aan Scheepswerf De Biesbosch, hiervoor is vereniging De Binnenvaart nog op zoek naar materiaal over scheepswerf die voor Dordrecht zo belangrijk is geweest. Als er onder de lezers nog materiaal aanwezig is, willen zij misschien overwegen het ter beschikking van vereniging De Binnenvaart te stellen. Zo kan in de “Marot” te zijner tijd een mooi compleet beeld weergegeven worden

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Naambord onderweg naar opknapbeurt

DORDRECHT – Onze fotograaf stond woensdag de demonstratie van de Partij voor de Dieren bij Chemours vast te leggen, toen hij opeens dit bekende object voorbij zag komen: de bovenkant van het Dok van Straatman. Dat werd eind vorige maand uit de Wolwevershaven gehaald voor een flinke opknapbeurt. Het schroevendok wordt ontdaan van roest, wordt helemaal schoongestraald en herspoten en de letters worden hersteld. Ook het houten bedieningshuisje wordt gerestaureerd. De restauratie zal tot het einde van de zomer duren.

Actueel

Informatiebijeenkomst over essentaksterfte Biesbosch

DORDRECHT – Parkschap Nationaal Park De Biesbosch organiseert woensdagavond 22 mei een informatiebijeenkomst over de essentaksterfte in recreatiegebied de Hollandse Biesbosch.

Actueel

VIDEO: Kinderfeest op de Staart

DORDRECHT – Groot feest voor de kinderen op de Staart woensdag. De Aya Sofia Moskee organiseerde, in samenwerking met het buurtwerk en de Wantijschool, een kinderfeest. Er stond een smakelijke lunch klaar voor de kinderen en daarna konden zij knutselen en verschillend spelletjes doen. Wethouder Marco Stam was bij de opening aanwezig.