Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Ruimere openingstijden bij Binnenvaartmuseum Dordrecht

Vanaf mei 2019 is het Binnenvaartmuseum aan boord van de René Siegfried, Maasstraat 13 in Dordrecht, behalve elke donderdag ook elke zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur geopend. In het Binnenvaartmuseum van vereniging De Binnenvaart is de binnenvaart te zien en te beleven met oog voor verleden, heden en toekomst. Rondleidingen zijn vrij om bij aan te sluiten, enthousiaste vrijwilligers laten de vitrines tot leven komen. Toegang is gratis.

Om de nieuwe mijlpaal van extra openingsmogelijkheden te vieren is er zaterdag 11 mei gratis appeltaart voor de bezoekers.

’s Morgens kunnen kinderen bootjes vouwen en ’s middag om twee uur vertonen we de documentaire film:

Passage over ‘de laatste spitsenschippers’ getoond in 2017 op het Internationale Documentaire Festival Amsterdam (IDFA).

Vereniging De Binnenvaart vond voor de poort van het museum een koffer met het personeelsorgaan van scheepswerf De Biesbosch en Koopman, Wat een prachtig geschenk, we zijn er weg van. Maar ja, dan willen we meer…..de reeks is namelijk niet compleet. Wie heeft er nog uitgaven liggen van……. en wil ze aan ons geven zodat de reeks gecompleteerd kan worden.

De, in de nabije toekomst, nieuw in te richten museumruimte aan boord van de Franse motor “Marot”, wordt voor een groot deel gewijd aan Scheepswerf De Biesbosch, hiervoor is vereniging De Binnenvaart nog op zoek naar materiaal over scheepswerf die voor Dordrecht zo belangrijk is geweest. Als er onder de lezers nog materiaal aanwezig is, willen zij misschien overwegen het ter beschikking van vereniging De Binnenvaart te stellen. Zo kan in de “Marot” te zijner tijd een mooi compleet beeld weergegeven worden

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Azijnzuurlekkage bij Chemours

DORDRECHT – De brandweer is in actie gekomen op het terrein van Chemours. Er is een lekkage van azijnzuur geconstateerd. De brandweer zet waterschermen in om eventuele verspreiding van de damp te voorkomen. Er worden metingen in de omgeving verricht. Het is nog niet duidelijk hoe groot de lekkage is.

Actueel

Koude Nieuwjaarsduik

DORDRECHT – Rond de honderd mensen begonnen 2020 met een behoorlijk koude Nieuwjaarsduik in De Merwelanden. Het was de laatste editie die door NatuurlijkSportief werd georganiseerd. De hoop is dat een andere organisatie deze traditie volgend jaar wil voortzetten.

Actueel

Twee feestjes ineen bij Geef Het Dordt

DORDRECHT – Geef Het Dordt vierde woensdag twee feestjes ineen. Bij het nieuwe onderkomen aan de Merwedestraat van de vrijwilligersorganisatie die mensen op weg helpt uit de armoede werd het SinterKerstfeest gevierd. Op het plein was een markt met kraampjes, hapjes, drankjes en kinderactiviteiten. Binnen cadeautjes uitgedeeld voor de hartverwarmende decemberactie. Natuurlijk waren zowel Sinterklaas als de Kerstman erbij.