Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Ruimere openingstijden bij Binnenvaartmuseum Dordrecht

Vanaf mei 2019 is het Binnenvaartmuseum aan boord van de René Siegfried, Maasstraat 13 in Dordrecht, behalve elke donderdag ook elke zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur geopend. In het Binnenvaartmuseum van vereniging De Binnenvaart is de binnenvaart te zien en te beleven met oog voor verleden, heden en toekomst. Rondleidingen zijn vrij om bij aan te sluiten, enthousiaste vrijwilligers laten de vitrines tot leven komen. Toegang is gratis.

Om de nieuwe mijlpaal van extra openingsmogelijkheden te vieren is er zaterdag 11 mei gratis appeltaart voor de bezoekers.

’s Morgens kunnen kinderen bootjes vouwen en ’s middag om twee uur vertonen we de documentaire film:

Passage over ‘de laatste spitsenschippers’ getoond in 2017 op het Internationale Documentaire Festival Amsterdam (IDFA).

Vereniging De Binnenvaart vond voor de poort van het museum een koffer met het personeelsorgaan van scheepswerf De Biesbosch en Koopman, Wat een prachtig geschenk, we zijn er weg van. Maar ja, dan willen we meer…..de reeks is namelijk niet compleet. Wie heeft er nog uitgaven liggen van……. en wil ze aan ons geven zodat de reeks gecompleteerd kan worden.

De, in de nabije toekomst, nieuw in te richten museumruimte aan boord van de Franse motor “Marot”, wordt voor een groot deel gewijd aan Scheepswerf De Biesbosch, hiervoor is vereniging De Binnenvaart nog op zoek naar materiaal over scheepswerf die voor Dordrecht zo belangrijk is geweest. Als er onder de lezers nog materiaal aanwezig is, willen zij misschien overwegen het ter beschikking van vereniging De Binnenvaart te stellen. Zo kan in de “Marot” te zijner tijd een mooi compleet beeld weergegeven worden

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Met 93 per uur over Merwedestraat

DORDRECHT – De politie heeft vandaag opnieuw een snelheidscontrole gehouden op de Merwedestraat. Vier mensen gingen op de bon, omdat ze harder reden dan de toegestane 50 kilometer per uur. Eén bestuurder maakte het wel erg bont door met 93 kilometer per uur over de Staart te scheuren.

Actueel

Auto over de kop op Merwedestraat

DORDRECHT – Op de Merwedestraat  is een auto bij een eenzijdig ongeval op zijn kop terecht gekomen. De bestuurder kwam vanaf de Prins Hendrikbrug de Staart op gereden en raakte in de bocht waarschijnlijk een stoeprand, botste vervolgens tegen een boom in de middenberm en belandde ondersteboven op de rijbaan. De man kon zelf uit het voertuig komen en wordt nagekeken door ambulancepersoneel.

Actueel

Ontruiming Merwedeflat

Bewoners van de Merwedeflat moesten afgelopen nacht om 03.00 uur ’s nachts evacueren toen één van hen ontdekte dat er water naar beneden stroomde langs de muren van het appartement.