Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Ruimere openingstijden bij Binnenvaartmuseum Dordrecht

Vanaf mei 2019 is het Binnenvaartmuseum aan boord van de René Siegfried, Maasstraat 13 in Dordrecht, behalve elke donderdag ook elke zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur geopend. In het Binnenvaartmuseum van vereniging De Binnenvaart is de binnenvaart te zien en te beleven met oog voor verleden, heden en toekomst. Rondleidingen zijn vrij om bij aan te sluiten, enthousiaste vrijwilligers laten de vitrines tot leven komen. Toegang is gratis.

Om de nieuwe mijlpaal van extra openingsmogelijkheden te vieren is er zaterdag 11 mei gratis appeltaart voor de bezoekers.

’s Morgens kunnen kinderen bootjes vouwen en ’s middag om twee uur vertonen we de documentaire film:

Passage over ‘de laatste spitsenschippers’ getoond in 2017 op het Internationale Documentaire Festival Amsterdam (IDFA).

Vereniging De Binnenvaart vond voor de poort van het museum een koffer met het personeelsorgaan van scheepswerf De Biesbosch en Koopman, Wat een prachtig geschenk, we zijn er weg van. Maar ja, dan willen we meer…..de reeks is namelijk niet compleet. Wie heeft er nog uitgaven liggen van……. en wil ze aan ons geven zodat de reeks gecompleteerd kan worden.

De, in de nabije toekomst, nieuw in te richten museumruimte aan boord van de Franse motor “Marot”, wordt voor een groot deel gewijd aan Scheepswerf De Biesbosch, hiervoor is vereniging De Binnenvaart nog op zoek naar materiaal over scheepswerf die voor Dordrecht zo belangrijk is geweest. Als er onder de lezers nog materiaal aanwezig is, willen zij misschien overwegen het ter beschikking van vereniging De Binnenvaart te stellen. Zo kan in de “Marot” te zijner tijd een mooi compleet beeld weergegeven worden

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Energiesnoeier steunt Youth for Christ Dordrecht

DORDRECHT – De Energiesnoeier, gevestigd aan de Stationsweg 41 in Zwijndrecht, is een mooie actie gestart.  Een derde van de omzet die via energiesnoeier.nl/yfc binnenkomt gaat naar Youth for Christ Dordrecht.

Actueel

Vogels verbinden Staart met Biesbosch

DORDRECHT – Beeldend kunstenaar Dieke Venema (29) gaat aan de slag met het realiseren van haar idee ‘Rond, Rood, Staart’. De selectiecommissie koos haar ontwerp voor een op de Biesbosch geïnspireerd kunstwerk. Het uitgangspunt van het kunstwerk is dat de Baanhoekweg de oprijlaan wordt naar de Biesbosch. Een verrassende route die verandert met de seizoenen: luchtig, maar wel één geheel.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – ‘Het was donderdag echt een mooie zonsondergang’, schrijft Femke Verhagen bij deze foto, die zij maakte van de kraanbaan op Stadswerven. Ook een mooie of leuke foto gemaakt? Stuur hem naar redactie@dordtcentraal.nl!