Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Meer dan een gymclub

De één komt lopen, sommigen komen alleen en anderen in een groep. Ze komen om te dansen, sporten en vooral om veel plezier te hebben in het wijkcentrum aan de Maasstraat. 

50plussers willen fit blijven, dat gaat lukken. De gemiddelde leeftijd ligt nu rond de 75 jaar. Elke dinsdagochtend doen de sportieve leden van de club hun uurtje sport met een kop koffie en een koekje na afloop.

Heb jij ook ideeën om een sportactiviteit te starten in Sterrenburg? Kijk dan op https://www.dordtsport.nl voor meer informatie.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Azijnzuurlekkage bij Chemours

DORDRECHT – De brandweer is in actie gekomen op het terrein van Chemours. Er is een lekkage van azijnzuur geconstateerd. De brandweer zet waterschermen in om eventuele verspreiding van de damp te voorkomen. Er worden metingen in de omgeving verricht. Het is nog niet duidelijk hoe groot de lekkage is.

Actueel

Koude Nieuwjaarsduik

DORDRECHT – Rond de honderd mensen begonnen 2020 met een behoorlijk koude Nieuwjaarsduik in De Merwelanden. Het was de laatste editie die door NatuurlijkSportief werd georganiseerd. De hoop is dat een andere organisatie deze traditie volgend jaar wil voortzetten.

Actueel

Twee feestjes ineen bij Geef Het Dordt

DORDRECHT – Geef Het Dordt vierde woensdag twee feestjes ineen. Bij het nieuwe onderkomen aan de Merwedestraat van de vrijwilligersorganisatie die mensen op weg helpt uit de armoede werd het SinterKerstfeest gevierd. Op het plein was een markt met kraampjes, hapjes, drankjes en kinderactiviteiten. Binnen cadeautjes uitgedeeld voor de hartverwarmende decemberactie. Natuurlijk waren zowel Sinterklaas als de Kerstman erbij.