Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Leukste vakantieactiviteiten bij Weizigt

Het is voorjaar en de meivakantie is begonnen! Weizigt heeft dan ook weer de allerleukste vakantieactiviteiten op het programma staan. Maak bijvoorbeeld je eigen mini-tuintje, kom waterdiertjes vangen, doe mee aan allerlei waterspelletjes en vier de lente tijdens onze Boerderijmiddag. Kortom, vervelen is er niet bij deze meivakantie!

We starten woensdag 25 april met de workshop Junior Dierverzorger. Ben jij een echte dierenvriend en wil je leren hoe je nou precies met verschillende boerderijdieren om moet gaan en hoe je ze het beste kan verzorgen? Dan is deze workshop echt iets voor jou! Donderdag 26 april dagen de natuurgidsen van IVN je uit je fantasie te gebruiken. Maak van allerlei natuurlijke materialen je eigen ontworpen mini-tuintje.

Dinsdag 1 mei organiseert onze imker Meta de workshop Bezig met Bijen. Rol een waskaarsjes, neem een kijkje in de Bijenstal en leer alles over dit wonderlijke volkje.

Woensdagmiddag 2 mei is het feest op de Stadsboerderij. Het is lente en dat vieren we met allerlei leuke, gratis activiteiten en spelletjes. Ook worden onze schapen geschoren, het wollen winterjasje kan weer uit! Donderdag 3 mei duiken we het water in en gaan we samen met de natuurgidsen van IVN op zoek naar waterdiertjes. Weet jij wat er allemaal leeft onder het wateroppervlak? We sluiten het programma met de Waterspelen op woensdagmiddag 9 mei. Deze middag, georganiseerd in het kader van de Week van Ons Water, staat helemaal in het teken van water. Tijdens deze gratis activiteitenmiddag kun je proefjes en spelletjes doen, knutselen en lekker actief aan de slag. Het belooft een spetterend feest te worden!

Dierenverzorging

Jij viert je meivakantie toch ook bij Weizigt? De workshop Junior Dierverzorging kost €10,- en de workshop Bezig met Bijen kost €5,-. De workshops van IVN Dordrecht zijn gratis. Aan alle workshops kunnen 15 kinderen deelnemen. Meld je dus snel aan via weizigt@dordrecht.nl. Deelname aan de Waterspelen en de Boerderijmiddag is gratis en aanmelden is niet nodig. Voor alle informatie over de vakantieactiviteiten kijk je op www.weizigt.nl.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

VIDEO: Kind krijgt brandwonden bij aansteken barbecue

Een kind is vanmiddag verbrand in gezicht en aan benen bij het aansteken van een barbecue in de Merwelanden.

Actueel

VIDEO: Nattigheid

DORDRECHT – Het was even geleden dat de regen zo enthousiast naar beneden kwam. Erg fijn voor de plantjes, zullen we maar zeggen. De wegen, zoals hier de Merwedestraat, hadden wel wat moeite om de plotselinge hoeveelheid water meteen te verwerken.

Actueel

Aanrijding Merwedestraat zorgt voor file N3

Twee automobilisten zijn vanmorgen rond 10.00 uur op de kruising van de Merwedestraat met de oprit naar de N3 richting Papendrecht in botsing gekomen.