Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Leukste vakantieactiviteiten bij Weizigt

Het is voorjaar en de meivakantie is begonnen! Weizigt heeft dan ook weer de allerleukste vakantieactiviteiten op het programma staan. Maak bijvoorbeeld je eigen mini-tuintje, kom waterdiertjes vangen, doe mee aan allerlei waterspelletjes en vier de lente tijdens onze Boerderijmiddag. Kortom, vervelen is er niet bij deze meivakantie!

We starten woensdag 25 april met de workshop Junior Dierverzorger. Ben jij een echte dierenvriend en wil je leren hoe je nou precies met verschillende boerderijdieren om moet gaan en hoe je ze het beste kan verzorgen? Dan is deze workshop echt iets voor jou! Donderdag 26 april dagen de natuurgidsen van IVN je uit je fantasie te gebruiken. Maak van allerlei natuurlijke materialen je eigen ontworpen mini-tuintje.

Dinsdag 1 mei organiseert onze imker Meta de workshop Bezig met Bijen. Rol een waskaarsjes, neem een kijkje in de Bijenstal en leer alles over dit wonderlijke volkje.

Woensdagmiddag 2 mei is het feest op de Stadsboerderij. Het is lente en dat vieren we met allerlei leuke, gratis activiteiten en spelletjes. Ook worden onze schapen geschoren, het wollen winterjasje kan weer uit! Donderdag 3 mei duiken we het water in en gaan we samen met de natuurgidsen van IVN op zoek naar waterdiertjes. Weet jij wat er allemaal leeft onder het wateroppervlak? We sluiten het programma met de Waterspelen op woensdagmiddag 9 mei. Deze middag, georganiseerd in het kader van de Week van Ons Water, staat helemaal in het teken van water. Tijdens deze gratis activiteitenmiddag kun je proefjes en spelletjes doen, knutselen en lekker actief aan de slag. Het belooft een spetterend feest te worden!

Dierenverzorging

Jij viert je meivakantie toch ook bij Weizigt? De workshop Junior Dierverzorging kost €10,- en de workshop Bezig met Bijen kost €5,-. De workshops van IVN Dordrecht zijn gratis. Aan alle workshops kunnen 15 kinderen deelnemen. Meld je dus snel aan via weizigt@dordrecht.nl. Deelname aan de Waterspelen en de Boerderijmiddag is gratis en aanmelden is niet nodig. Voor alle informatie over de vakantieactiviteiten kijk je op www.weizigt.nl.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Kinderen onwel, school ontruimd

DORDRECHT – Een schoolgebouw aan de Wielingenstraat op de Staart is rond half twee vanmiddag ontruimd, nadat er een vreemde geur was waargenomen en enkele kinderen onwel waren geworden. Het gaat om een locatie waar het Stedelijk Dalton Lyceum les geeft aan onder meer Oekraïense kinderen. Meerdere eenheden van politie, ambulancedienst en de brandweer kwamen ter plaatse. De brandweermensen hebben metingen verricht, maar daarbij zijn ‘geen bijzonderheden’ gemeten, meldt een woordvoerder. De in de school aanwezige leerlingen en docenten zijn opgevangen in een sporthal. Er hoefde vooralsnog niemand medisch behandeld te worden.

Cultuur

‘Belevingswandeling’ langs kunstwerken en lichtprojecties rond Wantij

DORDRECHT – Vanaf vanavond kan in het kader van het Tij Festival een gratis belevingstocht langs indrukwekkende kunstwerken en lichtprojecties rond het Wantij gemaakt worden. Tot en met zondag kan dat dagelijks van 17.00 tot 23.00 uur. De belevingstocht is geschikt voor volwassenen en kinderen. De route van een uur brengt je van historisch Dordrecht via de Prins Clausbrug naar de  Staart. Onderweg maak je kennis met de verschillende waterrijke kunstwerken rond de thema’s klimaatverandering en (stijgend) water. De wandeling loopt van het Otto Dickeplein tot de Biesboschhal, maar er is geen vast begin- of eindpunt. Je kunt overal opstappen.

Actueel

Woning op Staart drie maanden op slot vanwege flinke kwekerij

DORDRECHT – Een woning aan de Oosterdiep op de Staart moet van 10 november tot 10 februari 2023 op slot vanwege de vondst van een wietkwekerij met 338 planten, die op een professionele en bedrijfsmatige manier geëxploiteerd werd. De politie ontdekte de kwekerij op 20 september. De boel is ontmanteld en het pand gesloten.