Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Kamerlid Suzanne Kröger komt luisteren naar zorgen over OV en Chemours

Het GroenLinks Tweede-Kamerlid Suzanne Kröger zal aanstaande zaterdag in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen op bezoek komen in Dordrecht. Zij zal met Dordtenaren in gesprek gaan en luisteren naar wat er leeft. van GenX.

In gesprek met bewoners van de Staart

Kröger komt om 14:30 uur aan met de trein in de #NS-favoriet en gaat vervolgens samen met vrijwilligers op bezoek in de wijk de Staart, onder de rook van de Chemours-fabriek. Daar gaat ze langs de huizen en in gesprek met bewoners.

Meet & Greet

Om 16.30 uur zal er een ‘Meet & Greet’ plaatsvinden in Brasserie Downtown aan de Bleijenhoek 2. Hier is de mogelijkheid om langer met Kröger in gesprek te gaan. Door de ligging van de brasserie, vlak naast de waterbus-halte, is het ook goed mogelijk voor bewoners uit de andere Drechtsteden om langs te komen en hun zorgen te delen. Inwoners uit de hele regio zijn welkom. Graag wel aanmelden via dordrecht@groenlinks.nl

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Verzet tegen kap veertig jaar oude populieren

DORDRECHT – Passanten en bewoners van de Staart betreuren dat de gemeente een kapvergunning heeft afgegeven voor drie populieren die tussen de brug over de Vlij en Scouting Willem de Zwijgergroep III langs de Wantijdijk en het Wantij staan. De gemeente publiceerde een kapvergunning eind februari, omdat twee van de bomen ziek zouden zijn. Volgens Cor Goosen, bewoner van Plein 1940-1945 aan de overzijde van het Wantij en secretaris van de Stichting Het Wantij, is van ziekte helemaal geen sprake.

Actueel

Kijkdag bij HVC Dordrecht

DORDRECHT – Benieuwd hoe restafval de bron vormt van het warmtenet? HVC Dordrecht houdt zaterdag 16 juni een kijkdag.

Actueel

VIDEO: Containerbrand Baanhoekweg

DORDRECHT – Bij een bedrijf aan de Baanhoekweg is maandagavond omstreeks 19.30 uur brand uitgebroken. Een open container op het terrein, met onder meer, oude koelkasten, stond in brand. De brandweer schaalde op naar middelbrand maar had het vuur snel onder controle. Met een half uur werd het sein brand meester gegeven.