Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Het Vlijpark – HERFSTFAIR

Amateur Tuindersvereniging Dordrecht ‘Het Vlijpark’ organiseert op zaterdag 28 september van 12 tot 16 uur de jaarlijkse Herfstfair. Deze fair, die plaatsvindt op het complex van de vereniging aan de Nieuwe Noordpolderweg 1a in Dordrecht, staat dit keer in het teken van nazomeren.

Met de warme zomer nog in het achterhoofd is nu toch de tijd van oogsten, plukken en het planten van vaste planten begonnen. Aan het begin van de zomer zijn in de kas veel soorten vaste planten en tweejarigen gezaaid en gestekt. Deze planten kunnen nu de grond in, want de aarde is nog warm en zo hebben ze een goede start. Volgend jaar komen ze dan in volle bloei. Ze zijn op biologische wijze en met veel liefde opgekweekt.

Net als ieder jaar kunnen bezoekers op de herfstfair genieten van wat de tuinen van de vereniging opbrengen. Kom proeven en beleven wat wij dit jaar hebben geoogst en wat de leden daarvan voor lekkers hebben gemaakt. Wat te denken van heerlijke, vers ingemaakte groente uit eigen moestuin? Of kortgeleden geoogste kruiden; genoeg om een hele winter mee voort te kunnen. Natuurlijk kunt u ook weer pompoenen van eigen erf kopen en wordt de bezoekers een prachtig palet van één- en tweejarige vaste planten uit onze eigen kas voorgeschoteld.

De jongste buitenmensen zijn uiteraard ook van harte welkom: wie wil er nou niet zijn eigenhandig gemaakte pizza vers uit onze houtoven opsnoepen? Wilt u gewoon sfeer opsnuiven? Ook dat kan: ga gezellig mee met een rondleiding over ons park en ontdek ook de geheime plekjes!

Het mooie weer is besteld, het hout voor de oven ligt klaar, de jams en andere lekkernijen worden gekookt: niets staat een prachtige herfstfair in de weg!

We zien u graag op onze herfstfair op 28 september 2019, van 12 tot 16 uur.

Het Vlijpark telt 98 ‘vette klei’ volkstuinen van ieder circa 225 m2 met tuinhuisje op een parkachtige locatie nabij het stadscentrum. Het Vlijpark is een actieve vereniging voor Natuurlijk Tuinieren, van ecologisch belang voor de omgeving en onderdeel van het netwerk stadslandbouw, met eigen kweek van heem- en groenteplanten en een volwaardige ‘van tuinafval tot compost’ verwerking. Het park is van april t/m september tussen 8:00 en 20:00 uur vrij toegankelijk voor bezoekers.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Kidsbeweegroute: wandelen met een dobbelsteen op zak

DORDRECHT – Hoe stimuleer je kinderen om (meer) buiten te spelen? Hoe krijg je ze aan het bewegen? Voor de jeugd op de Staart is iets moois bedacht én inmiddels in de maak: een zogenaamde Kidsbeweegroute. Een route voor jong, maar ook voor oud. Beiden hebben in ieder geval meegewerkt aan de vormgeving. Wie de route straks wil gaan lopen, moet wél een dobbelsteen meenemen. Lees meer in de woensdageditie van Dordt Centraal!

Actueel

Aanhouding en auto in beslag genomen vanwege kwekerij

DORDRECHT – Na een anonieme tip heeft de politie woensdagmiddag een wietkwekerij aangetroffen met 270 planten in een woning op de Staart. Een 30-jarige Dordtenaar werd aangehouden en er werd een auto in beslag genomen. De kwekerij is ontruimd.

Actueel

Hennepkwekerij op de Staart ontmanteld

DORDRECHT – ‘Na een anonieme tip, is er vandaag een inwerking zijnde hennepkwekerij ontmanteld en de auto is in beslaggenomen. Burger bedankt voor de tip’, aldus de wijkagent van de Staart op Twitter.