Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Het Vlijpark – HERFSTFAIR

Amateur Tuindersvereniging Dordrecht ‘Het Vlijpark’ organiseert op zaterdag 28 september van 12 tot 16 uur de jaarlijkse Herfstfair. Deze fair, die plaatsvindt op het complex van de vereniging aan de Nieuwe Noordpolderweg 1a in Dordrecht, staat dit keer in het teken van nazomeren.

Met de warme zomer nog in het achterhoofd is nu toch de tijd van oogsten, plukken en het planten van vaste planten begonnen. Aan het begin van de zomer zijn in de kas veel soorten vaste planten en tweejarigen gezaaid en gestekt. Deze planten kunnen nu de grond in, want de aarde is nog warm en zo hebben ze een goede start. Volgend jaar komen ze dan in volle bloei. Ze zijn op biologische wijze en met veel liefde opgekweekt.

Net als ieder jaar kunnen bezoekers op de herfstfair genieten van wat de tuinen van de vereniging opbrengen. Kom proeven en beleven wat wij dit jaar hebben geoogst en wat de leden daarvan voor lekkers hebben gemaakt. Wat te denken van heerlijke, vers ingemaakte groente uit eigen moestuin? Of kortgeleden geoogste kruiden; genoeg om een hele winter mee voort te kunnen. Natuurlijk kunt u ook weer pompoenen van eigen erf kopen en wordt de bezoekers een prachtig palet van één- en tweejarige vaste planten uit onze eigen kas voorgeschoteld.

De jongste buitenmensen zijn uiteraard ook van harte welkom: wie wil er nou niet zijn eigenhandig gemaakte pizza vers uit onze houtoven opsnoepen? Wilt u gewoon sfeer opsnuiven? Ook dat kan: ga gezellig mee met een rondleiding over ons park en ontdek ook de geheime plekjes!

Het mooie weer is besteld, het hout voor de oven ligt klaar, de jams en andere lekkernijen worden gekookt: niets staat een prachtige herfstfair in de weg!

We zien u graag op onze herfstfair op 28 september 2019, van 12 tot 16 uur.

Het Vlijpark telt 98 ‘vette klei’ volkstuinen van ieder circa 225 m2 met tuinhuisje op een parkachtige locatie nabij het stadscentrum. Het Vlijpark is een actieve vereniging voor Natuurlijk Tuinieren, van ecologisch belang voor de omgeving en onderdeel van het netwerk stadslandbouw, met eigen kweek van heem- en groenteplanten en een volwaardige ‘van tuinafval tot compost’ verwerking. Het park is van april t/m september tussen 8:00 en 20:00 uur vrij toegankelijk voor bezoekers.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

VIDEO: Nattigheid

DORDRECHT – Het was even geleden dat de regen zo enthousiast naar beneden kwam. Erg fijn voor de plantjes, zullen we maar zeggen. De wegen, zoals hier de Merwedestraat, hadden wel wat moeite om de plotselinge hoeveelheid water meteen te verwerken.

Actueel

Aanrijding Merwedestraat zorgt voor file N3

Twee automobilisten zijn vanmorgen rond 10.00 uur op de kruising van de Merwedestraat met de oprit naar de N3 richting Papendrecht in botsing gekomen.

Actueel

VIDEO: Flinke puinhoop op Prins Hendrikbrug

DORDRECHT – Wat er precies is gebeurd op de Prins Hendrikbrug gisteravond is nog niet helemaal duidelijk. Wel duidelijk is dat één voertuig flink beschadigd raakte en dat de bestuurder en een inzittende lichtgewond raakten. Volgens getuigen is er zeer hard gereden en waren er ook nog twee of meer andere personenauto’s betrokken bij het incident. Het vermoeden is daarom dat er sprake was van een straatrace. De politie doet onderzoek en deed een getuigenoproep.