Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

De Volière open op woensdag

De Volière, het Clubgebouw van de vogelvereniging, is te vinden in de Adj. H.P. Kosterstraat 5, op de Staart. Het gebouw is gereed. Vanaf heden is het clubgebouw elke woensdag open voor alle buurtbewoners, om gezamenlijk leuke dingen te doen. 

Wat dit voor dingen zijn? Dat mogen de bezoekers zelf aangeven. Het doel is om iedereen in de buurt een thuis voor gezelligheid te bieden. Er heel veel mogelijk. Laat maar horen!  Gezelligheid staat voorop en voor de kinderen is er in de middag ook altijd wat te doen.  Bovendien zijn ook producten van het “Het Aardappelpakhuis” te verkrijgen.

Buurt BBQ

Op zaterdag 16 juni is er een buurt BBQ. Opgeven via kan bij Dirk, 06-39 77 98 80 of mail naar d.vannoort002@gmail.com.

Staat het bord op de stoep, kom dan gerust binnen!

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Grote vechtpartij bij moskee

DORDRECHT – Voor de moskee aan de Merwedestraat in Dordrecht is vanavond een grote vechtpartij uitgebroken. Daarbij zijn twee gewonden gevallen, waarvan één met een steekwond. De politie arresteerde vier mensen. Volgens de politie gaat het om een uit de hand gelopen ruzie tussen twee mannen. Het liep uit de hand toen anderen zich ermee gingen bemoeien. Het incident heeft niet te maken met ‘eerdere conflicten rond de nabijgelegen moskee’, meldt de politie. Die doelt daarmee op de vechtpartij die twee jaar geleden plaatsvond bij de Turkse moskee.

Actueel

Nieuwe busdienstregeling op basis van onderzoek

Qbuzz heeft bij de ingediende offerte bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Dordrecht zeer grondig gekeken naar het gebruik van de verschillende buslijnen. Hieruit heeft Qbuzz de conclusie getrokken dat de wijk Staart in vergelijking met het aantal gebruikers van buslijn 4 ‘overbediend’ wordt.

Actueel

Boekpresentatie en workshop Time Slips in De Merwelanden

DORDRECHT – Dat de fantasie niet stopt bij het ouder worden en zelfs niet stopt als men gaat dementeren bewijst het boek ‘Het zou allemaal waar kunnen zijn’ De Merwelanden op vrijdag 21 september presenteert. Volgend op de boekpresentatie wordt er voor geïnteresseerden op 27 september een workshop ‘Time Slips’ gegeven.