Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Burenraad presenteert resultaten moodonderzoek

De Burenraad van DuPont en Chemours presenteert op dinsdagavond 12 maart, tijdens de overlegvergadering met de directies van beide bedrijven, de resultaten van het moodonderzoek. Dit online onderzoek heeft de Burenraad laten doen om beter zicht te krijgen op hoe de bewoners van Dordrecht, Sliedrecht en Papendrecht aankijken tegen DuPont en Chemours. De vergadering is deze keer bij Vogelvereniging Volière, Adj. H.P. Kosterstraat 5 in Dordrecht en start om 19.30 uur. Nieuwsgierig naar deze resultaten? Meld je aan om de vergadering bij te wonen.

Het moodonderzoek is het belangrijkste punt op de agenda van deze overlegvergadering. De Burenraad heeft naar aanleiding hiervan een aantal aanbevelingen voor de bedrijven en actiepunten waarmee de raad zelf aan de slag gaat. Aan dit onderzoek, uitgevoerd door Blauw Research, heeft een representatieve groep van 135 bewoners uit de regio meegedaan.

Ook op de agenda staan actualiteiten zoals de aanvraag rondom de nieuwe afzonderlijke vergunningen, de voortgang van de investeringen in emissie reducties, de opslag van GenX-houdend water op het terrein van Chemours en de splitsing van  DowDuPont in drie afzonderlijke bedrijven.

Aanmelden
De vergadering is voor publiek toegankelijk. Aanmelding vooraf is noodzakelijk en kan tot 9 maart via het contactformulier op www.burenraad.nl. De Burenraad stuurt vervolgens een ontvangstbevestiging en de agenda.

Dialoog
De Burenraad is inmiddels anderhalf jaar actief. De gedachte bij de oprichting ervan is dat we allemaal een gezonde en veilige leefomgeving willen waar het prettig leven, wonen en werken is. Om dit te bereiken is het belangrijk om goed contact te hebben. De Burenraad van DuPont en Chemours helpt daarbij als onafhankelijk platform voor een dialoog en als luisterend oor. De raadsleden zijn betrokken omwonenden uit Sliedrecht, Papendrecht en Dordrecht.


Kijk voor meer informatie over de Burenraad op www.burenraad.nl. Hier zijn ook de verslagen van de voorgaande vergaderingen op terug te vinden.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Opnieuw hardrijders op de bon op Merwedestraat

DORDRECHT – Bij een controle op de Merwedestraat op de Staart werden in januari in een half uurtje negen bekeuringen uitgeschreven voor een te hoge snelheid. Woensdagmiddag werd de actie nog eens herhaald. Agenten installeerden zich ter hoogte van de Jumbo met lasergun. In een half uur tijd kregen nu tien automobilisten een bekeuring.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – ‘Jullie wilden iets anders dan zwanen’, schrijft Renée van Noort. ‘Welnu, hier heb ik iets heel anders. Deze veenmol lag bij mij in de straat, het Keteldiep op de Staart. Het is een bedreigde soort door uitdroging van zijn leefgebied. Heel triest dat zoiets moois uitsterft…’

Actueel

aMeezing-koor zet zorgcentrum op z’n kop

DORDRECHT – Het aMeezing projectkoor treedt dit jaar niet alleen op op Big Rivers. Het trekt ook twee keer de wijk in. Deze vrijdag deed het dat met Noble als solist in zorgcentrum De Merwelanden. De bewoners konden het erg waarderen. Op 28 juni wordt het nog eens dunnetjes overgedaan in de Tromptuin. Big Rivers organiseert deze muzikale meezingmiddagen samen met de gemeente Dordrecht in het kader van de campagne #jebentnietalleen, waarmee de strijd tegen eenzaamheid wordt aangegaan.