Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Bevertochten

Het Biesbosch Museum organiseert bevertochten waarbij ‘s avonds  door de Biesbosch wordt gevaren. Onder deskundige leiding van een gids van Staatsbosbeheer wordt gedurende deze tocht gewezen op de sporen die de bever overal in de Biesbosch achterlaat. In de schemering worden de bevers actief en is er een grote kans dat u ze in de kreken rond ziet zwemmen.

De tocht wordt iedere zaterdagavond gevaren en in de maanden juli en augustus ook op woensdag. De tochten starten in juni en juli om 19.30 uur en in augustus om 19.00 uur en duren ca 2,5 uur. Het museum is op deze dagen geopend tot vertrektijd van de boot. Reserveren is gewenst.

Vanwege het tijdstip van vertrek is er de mogelijkheid om voor vertrek in het museum iets te eten, zie het beverarrangement. U dient dit arrangement wel vooraf te reserveren.

 

Openingstijden en prijzen

Maandag:           11.00-17.00 uur

Di t/m vr:            10.00-17.00 uur

Za en zo:             11.00-17.00 uur

Entree museum € 8,50; bevertocht € 21,00 (incl. museumbezoek).

 

Biesbosch MuseumEiland, Hilweg 2 te Werkendam, tel. 0183-504009, www.biesboschmuseumeiland.nl.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Man gewond bij steekpartij op de Staart

DORDRECHT – Bij een steekpartij in een portiek aan de Jekerstraat op de Staart is vrijdag vroeg in de middag een man gewond geraakt. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog onduidelijk wat de aanleiding van steekpartij was en hoe ernstig de verwondingen van het slachtoffer zijn.

Actueel

Energiesnoeier steunt Youth for Christ Dordrecht

DORDRECHT – De Energiesnoeier, gevestigd aan de Stationsweg 41 in Zwijndrecht, is een mooie actie gestart.  Een derde van de omzet die via energiesnoeier.nl/yfc binnenkomt gaat naar Youth for Christ Dordrecht.

Actueel

Vogels verbinden Staart met Biesbosch

DORDRECHT – Beeldend kunstenaar Dieke Venema (29) gaat aan de slag met het realiseren van haar idee ‘Rond, Rood, Staart’. De selectiecommissie koos haar ontwerp voor een op de Biesbosch geïnspireerd kunstwerk. Het uitgangspunt van het kunstwerk is dat de Baanhoekweg de oprijlaan wordt naar de Biesbosch. Een verrassende route die verandert met de seizoenen: luchtig, maar wel één geheel.