Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Balansweekend op 4, 5 en 6 oktober

Nog eenmaal een Balansweekend voor vrouwen van Dordrecht

Ze waren legendarisch, de Balansweekenden. Een heel weekend met vijftig vrouwen, met even zoveel verschillende achtergronden, samen optrekken. Ontspannen, elkaar echt ontmoeten, volgen van leuke, creatieve en interessante workshops vormen de basis van de weekenden. Veel vriendschappen zijn uit Balans ontstaan.

In het kader van het jaar van de Dochters van Dordrecht, en dat het precies 25 jaar geleden is dat het eerste weekend werd georganiseerd, is het een mooi moment om een weer vrouwenweekend te organiseren met als thema: Vrouw in Balans.

In het weekend van 4, 5 en 6 oktober is de Kleine Rug afgehuurd, waar plaats is voor 40 dames. Van vrijdagavond tot zondagmiddag is er een programma met kennismaking (vrijdag), workshops (zaterdag) en varen, zingen of djembé (zondag).

Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Dus wees er snel bij! Deelnamekosten zijn 60 euro. Aanmelden kan door naar gplaterink@hotmail.com een berichtje te sturen.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Azijnzuurlekkage bij Chemours

DORDRECHT – De brandweer is in actie gekomen op het terrein van Chemours. Er is een lekkage van azijnzuur geconstateerd. De brandweer zet waterschermen in om eventuele verspreiding van de damp te voorkomen. Er worden metingen in de omgeving verricht. Het is nog niet duidelijk hoe groot de lekkage is.

Actueel

Koude Nieuwjaarsduik

DORDRECHT – Rond de honderd mensen begonnen 2020 met een behoorlijk koude Nieuwjaarsduik in De Merwelanden. Het was de laatste editie die door NatuurlijkSportief werd georganiseerd. De hoop is dat een andere organisatie deze traditie volgend jaar wil voortzetten.

Actueel

Twee feestjes ineen bij Geef Het Dordt

DORDRECHT – Geef Het Dordt vierde woensdag twee feestjes ineen. Bij het nieuwe onderkomen aan de Merwedestraat van de vrijwilligersorganisatie die mensen op weg helpt uit de armoede werd het SinterKerstfeest gevierd. Op het plein was een markt met kraampjes, hapjes, drankjes en kinderactiviteiten. Binnen cadeautjes uitgedeeld voor de hartverwarmende decemberactie. Natuurlijk waren zowel Sinterklaas als de Kerstman erbij.