Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Balansweekend op 4, 5 en 6 oktober

Nog eenmaal een Balansweekend voor vrouwen van Dordrecht

Ze waren legendarisch, de Balansweekenden. Een heel weekend met vijftig vrouwen, met even zoveel verschillende achtergronden, samen optrekken. Ontspannen, elkaar echt ontmoeten, volgen van leuke, creatieve en interessante workshops vormen de basis van de weekenden. Veel vriendschappen zijn uit Balans ontstaan.

In het kader van het jaar van de Dochters van Dordrecht, en dat het precies 25 jaar geleden is dat het eerste weekend werd georganiseerd, is het een mooi moment om een weer vrouwenweekend te organiseren met als thema: Vrouw in Balans.

In het weekend van 4, 5 en 6 oktober is de Kleine Rug afgehuurd, waar plaats is voor 40 dames. Van vrijdagavond tot zondagmiddag is er een programma met kennismaking (vrijdag), workshops (zaterdag) en varen, zingen of djembé (zondag).

Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Dus wees er snel bij! Deelnamekosten zijn 60 euro. Aanmelden kan door naar gplaterink@hotmail.com een berichtje te sturen.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Feestje op de Staart

DORDRECHT – Zo’n honderd bewoners van de Staart vierden vrijdag een gezellig buurtfeest met barbecue in en rond de wijkcentrum WIJkhaven aan de Maasstraat. Er was veel te beleven voor jong en oud: een schminktafel, springkussens voor verschillende leeftijden, een poppenkast, een voetbaltoernooi en een dj zorgde voor de muziek. Het feest werd grotendeels door de  buurtbewoners zelf georganiseerd. WIJkhaven, onderdeel van ContourdeTwern, hielp bij het aanvragen van de subsidies voor het feest. “Als buurtbewoners van de Staart kunnen we nu met elkaar activiteiten organiseren in WIJkhaven en hopelijk raakt de rest van de wijk hierdoor ook gemotiveerd om iets te organiseren”, zegt Said, één van de wijkbewoners die meehielp bij de organisatie van dit feest.

Actueel

Opnieuw snelheidsbekeuringen op Merwedestraat

DORDRECHT – De politie heeft zaterdagavond opnieuw een snelheidscontrole gehouden op de Merwedestraat, waar een maximale snelheid van 50 kilometer per uur geldt. Er werden acht bekeuringen uitgedeeld. De hoogst gemeten snelheid was 82 kilometer per uur bij een personenauto en 69 bij een snorscooter. Het rijbewijs van de scooterbestuurder is ingevorderd, de scooter krijgt een zogenaamde WOK-melding. Er werd bij de controle ook een bon uitgeschreven voor het rijden in de auto met mobiele telefoon in hand.

Actueel

Met 93 per uur over Merwedestraat

DORDRECHT – De politie heeft vandaag opnieuw een snelheidscontrole gehouden op de Merwedestraat. Vier mensen gingen op de bon, omdat ze harder reden dan de toegestane 50 kilometer per uur. Eén bestuurder maakte het wel erg bont door met 93 kilometer per uur over de Staart te scheuren.