Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Partnercursus autisme

Bent u partner van een man met (mogelijk) autisme, dan is deze cursus iets voor u. Het omgaan met iemand met autisme kan ingewikkeld en verwarrend zijn. U ervaart ongewoon en soms ook verontrustend gedrag van uw partner. Hoe kunt u hiermee omgaan, steun geven en goed voor uzelf zorgen?

U leert in deze cursus meer over autisme, krijgt inzicht in de problemen die hiermee gepaard gaan en de gevolgen hiervan op uw relatie. U krijgt handvatten en tips (ook van elkaar) om met uw eigen gevoelens om te gaan, de omgang met uw partner en de communicatie te verbeteren. Deelnemers ervaren bij elkaar veel herkenning.

Start cursus

De cursus start bij voldoende aanmelding op woensdag 11 oktober van 9.30 tot 11.30 uur. Inloop is vanaf 9.15 uur. Volgende bijeenkomsten zijn op 25 oktober, 8 en 22 november, 6 december, 17 en 31 januari, 14 en 28 februari, 14 maart en 9 mei. Inwoonsters van Dordrecht kunnen deelnemen.

De cursus wordt gegeven in Wijkcentrum Staart-West, Maasstraat 25, 3313 GE Dordrecht.

Informatie en/of aanmelden

Direct aanmelden of andere vragen? Neemt u contact op met het Servicebureau van MEE op T T 078 750 89 00 of servicebureau@meedrechtsteden.nl. De cursus is gratis.

Wilt u meedoen, maar is de cursus al gestart, komt dit tijdstip u niet goed uit of woont u in een andere gemeente? Ook dan kunt u contact met ons opnemen. Bij veel aanmeldingen starten we een extra groep.

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

A16 richting Rotterdam tot 12 uur dicht

DORDRECHT – Door een ongeluk vanmorgen vroeg op de A16 bij de Van Brienenoordbrug (hoofdbaan ) …

Cultuur

Duits-Nederlandse expositie

Onder de titel Freundschaften is werk van Nederlandse en Duitse kunstenaars dit weekend te zien aan de Wijnstraat 150.

Actueel

Kakofonieband De Rammen wint Brabants concours

DORDRECHT – De Dordtse Kakofonieband De Rammen schreef zaterdag het Toeterfeest in het Brabantse Langeweg op zijn naam en wist alle beschikbare prijzen (muzikaal, presentatie en algemeen winnaar) in de wacht te slepen. Aan het festival namen achttien bands deel uit het hele land. Zij traden in twee verschillende zalen op onder het toeziend oog van een vakkundige jury.