Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Partnercursus autisme

Bent u partner van een man met (mogelijk) autisme, dan is deze cursus iets voor u. Het omgaan met iemand met autisme kan ingewikkeld en verwarrend zijn. U ervaart ongewoon en soms ook verontrustend gedrag van uw partner. Hoe kunt u hiermee omgaan, steun geven en goed voor uzelf zorgen?

U leert in deze cursus meer over autisme, krijgt inzicht in de problemen die hiermee gepaard gaan en de gevolgen hiervan op uw relatie. U krijgt handvatten en tips (ook van elkaar) om met uw eigen gevoelens om te gaan, de omgang met uw partner en de communicatie te verbeteren. Deelnemers ervaren bij elkaar veel herkenning.

Start cursus

De cursus start bij voldoende aanmelding op woensdag 11 oktober van 9.30 tot 11.30 uur. Inloop is vanaf 9.15 uur. Volgende bijeenkomsten zijn op 25 oktober, 8 en 22 november, 6 december, 17 en 31 januari, 14 en 28 februari, 14 maart en 9 mei. Inwoonsters van Dordrecht kunnen deelnemen.

De cursus wordt gegeven in Wijkcentrum Staart-West, Maasstraat 25, 3313 GE Dordrecht.

Informatie en/of aanmelden

Direct aanmelden of andere vragen? Neemt u contact op met het Servicebureau van MEE op T T 078 750 89 00 of servicebureau@meedrechtsteden.nl. De cursus is gratis.

Wilt u meedoen, maar is de cursus al gestart, komt dit tijdstip u niet goed uit of woont u in een andere gemeente? Ook dan kunt u contact met ons opnemen. Bij veel aanmeldingen starten we een extra groep.

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Yulius verlaat Kasperspad en Overkampweg

DORDRECHT – Zorginstelling Yulius sluit de komende jaren haar zorgvoorzieningen aan het Kasperspad en de Overkampweg. Volgens de instelling kan steeds meer psychiatrische zorg thuis of in de directe omgeving worden gegeven. De ggz-teams in de wijk worden daarom uitgebreid. De opname van mensen met ernstige psychiatrische klachten uit de regio wordt geconcentreerd in Sliedrecht en Barendrecht. De vrijkomende gebouwen in Dordrecht maken plaats voor woningbouw. Omdat het college van B&W voorziet dat de ontwikkeling aan het Kasperspad bijdraagt aan een beter leefklimaat in de buurt, wil het een financiële bijdrage leveren aan de plannen van Yulius.

Actueel

GroenLinks Dordrecht pleit voor terugkeer Culturele Raad

DORDRECHT – Deze week is het vijftig jaar geleden dat in Dordrecht de eerste gemeentelijke Culturele Raad van Nederland werd opgericht. Een mooi moment om dit platform voor bewoners en professionals uit de kunst- en cultuursector, dat in 1983 werd opgeheven, nieuw leven in te blazen, vindt GroenLinks in Dordrecht. En hoog nodig ook, zegt lijsttrekker Kitty Kruger. Lees waarom in de woensdageditie van Dordt Centraal.

Actueel

Goede ideeën voor Ode aan Synode

Welke Dordtse vereniging, organisatie of onderneming organiseert hét evenement over identiteit, gastvrijheid of taal? Deze week is de laatste mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor Ode aan Synode.