Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Kamerlid Suzanne Kröger komt luisteren naar zorgen over OV en Chemours

Het GroenLinks Tweede-Kamerlid Suzanne Kröger zal aanstaande zaterdag in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen op bezoek komen in Dordrecht. Zij zal met Dordtenaren in gesprek gaan en luisteren naar wat er leeft. van GenX.

In gesprek met bewoners van de Staart

Kröger komt om 14:30 uur aan met de trein in de #NS-favoriet en gaat vervolgens samen met vrijwilligers op bezoek in de wijk de Staart, onder de rook van de Chemours-fabriek. Daar gaat ze langs de huizen en in gesprek met bewoners.

Meet & Greet

Om 16.30 uur zal er een ‘Meet & Greet’ plaatsvinden in Brasserie Downtown aan de Bleijenhoek 2. Hier is de mogelijkheid om langer met Kröger in gesprek te gaan. Door de ligging van de brasserie, vlak naast de waterbus-halte, is het ook goed mogelijk voor bewoners uit de andere Drechtsteden om langs te komen en hun zorgen te delen. Inwoners uit de hele regio zijn welkom. Graag wel aanmelden via dordrecht@groenlinks.nl

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Yulius verlaat Kasperspad en Overkampweg

DORDRECHT – Zorginstelling Yulius sluit de komende jaren haar zorgvoorzieningen aan het Kasperspad en de Overkampweg. Volgens de instelling kan steeds meer psychiatrische zorg thuis of in de directe omgeving worden gegeven. De ggz-teams in de wijk worden daarom uitgebreid. De opname van mensen met ernstige psychiatrische klachten uit de regio wordt geconcentreerd in Sliedrecht en Barendrecht. De vrijkomende gebouwen in Dordrecht maken plaats voor woningbouw. Omdat het college van B&W voorziet dat de ontwikkeling aan het Kasperspad bijdraagt aan een beter leefklimaat in de buurt, wil het een financiële bijdrage leveren aan de plannen van Yulius.

Actueel

GroenLinks Dordrecht pleit voor terugkeer Culturele Raad

DORDRECHT – Deze week is het vijftig jaar geleden dat in Dordrecht de eerste gemeentelijke Culturele Raad van Nederland werd opgericht. Een mooi moment om dit platform voor bewoners en professionals uit de kunst- en cultuursector, dat in 1983 werd opgeheven, nieuw leven in te blazen, vindt GroenLinks in Dordrecht. En hoog nodig ook, zegt lijsttrekker Kitty Kruger. Lees waarom in de woensdageditie van Dordt Centraal.

Actueel

Goede ideeën voor Ode aan Synode

Welke Dordtse vereniging, organisatie of onderneming organiseert hét evenement over identiteit, gastvrijheid of taal? Deze week is de laatste mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor Ode aan Synode.