Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Gratis activiteitendag in de Biesbosch

Op woensdag 18 oktober organiseert Groen doet goed weer een gratis activiteitendag in de Biesbosch. De hele dag kunnen kinderen speuren, sporten, beleven, bewonderen en proeven in en van de natuur rondom het Biesboschcentrum. In de ochtend staan de Spannende Sportieve Speurtocht en de Ruige Biesbosch Survival op het programma. De speurtocht laat kinderen lekker actief bezig zijn door allerlei kleine opdrachtjes langs de route. Ook wordt er onderweg aandacht besteed aan gezonde voeding. Deelnemers aan de survival ontdekken de wilde kant van de natuur: een weg banen door het struikgewas, bruggen bouwen en lekker door de modder stampen.

In de middag speuren we samen met de natuurgidsen van IVN Dordrecht naar paddenstoelen en spelen we een spannend potje levend Stratego. Weet jij de vlag van je tegenstander te pakken te krijgen?

Om de honger tussen de middag te stillen, kunnen de deelnemers zelf hun lunch bereiden bij StayOkay. Er wordt gekokkereld met producten die zoveel mogelijk recht uit de natuur komen. Uitgegeten? Dan nodigt de klimwand achter het Biesboschcentrum nog uit tot een flink potje klimmen en klauteren.

Alleen voor de Ruige Biesbosch Survival in de ochtend zijn er nog plaatsen vrij. De overige activiteiten, inclusief het lunchprogramma, zitten vol.

Graag nodigen wij u uit om op woensdag 18 oktober samen met onze deelnemers de natuur te ontdekken.

Wij kijken ernaar uit om u bij de activiteitendag van Groen doet goed in de Biesbosch te mogen verwelkomen.

 

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Yulius verlaat Kasperspad en Overkampweg

DORDRECHT – Zorginstelling Yulius sluit de komende jaren haar zorgvoorzieningen aan het Kasperspad en de Overkampweg. Volgens de instelling kan steeds meer psychiatrische zorg thuis of in de directe omgeving worden gegeven. De ggz-teams in de wijk worden daarom uitgebreid. De opname van mensen met ernstige psychiatrische klachten uit de regio wordt geconcentreerd in Sliedrecht en Barendrecht. De vrijkomende gebouwen in Dordrecht maken plaats voor woningbouw. Omdat het college van B&W voorziet dat de ontwikkeling aan het Kasperspad bijdraagt aan een beter leefklimaat in de buurt, wil het een financiële bijdrage leveren aan de plannen van Yulius.

Actueel

GroenLinks Dordrecht pleit voor terugkeer Culturele Raad

DORDRECHT – Deze week is het vijftig jaar geleden dat in Dordrecht de eerste gemeentelijke Culturele Raad van Nederland werd opgericht. Een mooi moment om dit platform voor bewoners en professionals uit de kunst- en cultuursector, dat in 1983 werd opgeheven, nieuw leven in te blazen, vindt GroenLinks in Dordrecht. En hoog nodig ook, zegt lijsttrekker Kitty Kruger. Lees waarom in de woensdageditie van Dordt Centraal.

Actueel

Goede ideeën voor Ode aan Synode

Welke Dordtse vereniging, organisatie of onderneming organiseert hét evenement over identiteit, gastvrijheid of taal? Deze week is de laatste mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor Ode aan Synode.