Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Gratis activiteitendag in de Biesbosch

Op woensdag 18 oktober organiseert Groen doet goed weer een gratis activiteitendag in de Biesbosch. De hele dag kunnen kinderen speuren, sporten, beleven, bewonderen en proeven in en van de natuur rondom het Biesboschcentrum. In de ochtend staan de Spannende Sportieve Speurtocht en de Ruige Biesbosch Survival op het programma. De speurtocht laat kinderen lekker actief bezig zijn door allerlei kleine opdrachtjes langs de route. Ook wordt er onderweg aandacht besteed aan gezonde voeding. Deelnemers aan de survival ontdekken de wilde kant van de natuur: een weg banen door het struikgewas, bruggen bouwen en lekker door de modder stampen.

In de middag speuren we samen met de natuurgidsen van IVN Dordrecht naar paddenstoelen en spelen we een spannend potje levend Stratego. Weet jij de vlag van je tegenstander te pakken te krijgen?

Om de honger tussen de middag te stillen, kunnen de deelnemers zelf hun lunch bereiden bij StayOkay. Er wordt gekokkereld met producten die zoveel mogelijk recht uit de natuur komen. Uitgegeten? Dan nodigt de klimwand achter het Biesboschcentrum nog uit tot een flink potje klimmen en klauteren.

Alleen voor de Ruige Biesbosch Survival in de ochtend zijn er nog plaatsen vrij. De overige activiteiten, inclusief het lunchprogramma, zitten vol.

Graag nodigen wij u uit om op woensdag 18 oktober samen met onze deelnemers de natuur te ontdekken.

Wij kijken ernaar uit om u bij de activiteitendag van Groen doet goed in de Biesbosch te mogen verwelkomen.

 

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

A16 richting Rotterdam tot 12 uur dicht

DORDRECHT – Door een ongeluk vanmorgen vroeg op de A16 bij de Van Brienenoordbrug (hoofdbaan ) …

Cultuur

Duits-Nederlandse expositie

Onder de titel Freundschaften is werk van Nederlandse en Duitse kunstenaars dit weekend te zien aan de Wijnstraat 150.

Actueel

Kakofonieband De Rammen wint Brabants concours

DORDRECHT – De Dordtse Kakofonieband De Rammen schreef zaterdag het Toeterfeest in het Brabantse Langeweg op zijn naam en wist alle beschikbare prijzen (muzikaal, presentatie en algemeen winnaar) in de wacht te slepen. Aan het festival namen achttien bands deel uit het hele land. Zij traden in twee verschillende zalen op onder het toeziend oog van een vakkundige jury.