Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

BSO-campingweek opnieuw hoogtepunt van de zomervakantie

BSO-campingweek opnieuw hoogtepunt van de zomervakantie Net als vorig jaar hebben COKD Kinderopvang en Kinderopvang BijDeKids de zomervakantie afgesloten met een sportieve campingweek.

Na het succes van vorig jaar kon een herhaling niet uitblijven. De BSO-legertent is opnieuw opgezet op Camping Stayokay in De Biesbosch. Spelen in de natuur, bootcamp, op pad met de boswachter en kanoën. Zomaar een greep uit de sportieve activiteiten die de kinderen van de buitenschoolse opvang te wachten stonden. De afsluitende week van de zomervakantie was volgens de kinderen van COKD Kinderopvang en Kinderopvang BijDeKids “supercool!”

 Alle kinderen van BSO-locaties uit Dordrecht, Papendrecht en de Hoeksche Waard vanaf vier jaar zijn minimaal twee keer naar de camping geweest. Levend stratego, het grote chaosspel, speurtochten en nog veel meer leuke, gekke, verrassende kampspellen. Van een heerlijke barbecue tot kanovaren. Op drie avonden waren ook de ouders van harte welkom om mee te doen met de activiteiten. Voor hen een geweldige kans om de sfeer te proeven van de campingweek. Want de kinderen raakten er niet over uitgepraat.

 Over COKD Kinderopvang

COKD Kinderopvang is met zo’n 100 medewerkers op 10 locaties één van de grootste non-profit kinderopvangorganisaties in Dordrecht en de Hoeksche Waard. COKD biedt hoogwaardige dag- en buitenschoolse kinderopvang en is in daarin toonaangevend in Dordrecht en de Hoeksche Waard. COKD biedt, samen met ouders en partners, een verantwoord opvoedingsmilieu waarbij het kind zich thuis voelt en zich optimaal kan ontwikkelen. Het is van groot belang dat kinderen een veilige, vertrouwde, uitnodigende, zorgzame omgeving en structuur aangeboden krijgen.

Over Kinderopvang BijDeKids

BijDeKids heeft veel aandacht voor sport en bewegen, de natuur en gezonde voeding. Door opvang bij Kinderopvang BijDeKids leert een kind zelf ontdekken wat zijn of haar kracht is. Door deel uit te maken van een groep leren kinderen de wereld te ontdekken, een stem te hebben. Spelenderwijs de echte wereld ontmoeten en een goede aansluiting met het onderwijs. Wij combineren onze passie voor kinderopvang met onze passie voor sport en bewegen. En gezonde voeding. Dát vinden wij goede kinderopvang.

Wij zijn onderdeel van Stichting SWKGroep. De SWKGroep staat voor de kracht van ontwikkeling in kinderopvang, buurtwerk en zorg. Onderdeel zijn van deze stichting biedt veel voordelen. Wij delen elkaars kennis, ervaring en netwerk en alle secundaire bedrijfsprocessen worden uit handen genomen. Daardoor kunnen wij al onze aandacht richten op de opvang van het kind.

Nieuws van dordtcentraal.

Cultuur

Muzikale ambassadeurs geven workshops

ZWIJNDRECHT – Showband Jong-Holland organiseert zaterdagmiddag workshops in slaginstrumenten, blaasinstrumenten en dans voor geïnteresseerden uit de regio. Iedereen, jong en oud, is welkom om kennis te maken met Jong-Holland. Aanmelden kan via www.jongholland.nl.

Actueel

Politie zoekt nog steeds graffitispuiter

DORDRECHT – De politie in Dordrecht is nog steeds op zoek naar een graffitispuiter. Weken geleden plaatste de politie op haar Facebook-pagina een bijzondere oproep. ‘Wil je op een legale manier jouw graffitikunst tonen? Maak dan een mooi ontwerp over het politiewerk en lever dit in’, aldus de oproep. De winnaar mag zijn ontwerp op een muur van 4 bij 2,7 meter in het politiebureau aan de Overkampweg komen spuiten. De politie laat nu weten de actie tot 1 oktober te verlengen (was 31 augustus). Dit omdat er te weinig goede inzendingen binnen zijn gekomen. ‘De inzendingen waren absolute kunstwerken, echter de jury vond deze niet goed genoeg om onze werkplek op te vrolijken. Heb jij nog een creatief idee, stuur hem dan in’, aldus de oproep. Als tip wordt meegegeven: kleurrijk en rust.

Actueel

Pentagon: ‘Vrouw maakt het relatief goed’

DORDRECHT – In de klimhal van Pentagon is zondag een 24-jarige vrouw gewond geraakt. De vrouw was op het moment van het ongeval ongezekerd aan het klimmen en viel van onbekende hoogte tot op de grond. De vrouw, een vaste klant van Pentagon en een ervaren klimster, was na de val bij kennis en aanspreekbaar. Ze is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De exacte toedracht van het ongeval is nog niet bekend. De vrouw was zondag afwisselend aan touwen en aan de klimautomaten in het klimcentrum aan het klimmen. Het lijkt erop dat de vrouw zich heeft vergeten vast te maken. Op het moment van het ongeval waren er geen omstanders in de hal. Op basis van de laatste informatie maakt de vrouw het naar omstandigheden relatief goed. Benadrukt moet worden dat de veiligheid in alle klimhallen van Nederland gewaarborgd is, mits de klimmer zich aan de afgesproken regels en richtlijnen houdt.