Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

BSO-campingweek opnieuw hoogtepunt van de zomervakantie

BSO-campingweek opnieuw hoogtepunt van de zomervakantie Net als vorig jaar hebben COKD Kinderopvang en Kinderopvang BijDeKids de zomervakantie afgesloten met een sportieve campingweek.

Na het succes van vorig jaar kon een herhaling niet uitblijven. De BSO-legertent is opnieuw opgezet op Camping Stayokay in De Biesbosch. Spelen in de natuur, bootcamp, op pad met de boswachter en kanoën. Zomaar een greep uit de sportieve activiteiten die de kinderen van de buitenschoolse opvang te wachten stonden. De afsluitende week van de zomervakantie was volgens de kinderen van COKD Kinderopvang en Kinderopvang BijDeKids “supercool!”

 Alle kinderen van BSO-locaties uit Dordrecht, Papendrecht en de Hoeksche Waard vanaf vier jaar zijn minimaal twee keer naar de camping geweest. Levend stratego, het grote chaosspel, speurtochten en nog veel meer leuke, gekke, verrassende kampspellen. Van een heerlijke barbecue tot kanovaren. Op drie avonden waren ook de ouders van harte welkom om mee te doen met de activiteiten. Voor hen een geweldige kans om de sfeer te proeven van de campingweek. Want de kinderen raakten er niet over uitgepraat.

 Over COKD Kinderopvang

COKD Kinderopvang is met zo’n 100 medewerkers op 10 locaties één van de grootste non-profit kinderopvangorganisaties in Dordrecht en de Hoeksche Waard. COKD biedt hoogwaardige dag- en buitenschoolse kinderopvang en is in daarin toonaangevend in Dordrecht en de Hoeksche Waard. COKD biedt, samen met ouders en partners, een verantwoord opvoedingsmilieu waarbij het kind zich thuis voelt en zich optimaal kan ontwikkelen. Het is van groot belang dat kinderen een veilige, vertrouwde, uitnodigende, zorgzame omgeving en structuur aangeboden krijgen.

Over Kinderopvang BijDeKids

BijDeKids heeft veel aandacht voor sport en bewegen, de natuur en gezonde voeding. Door opvang bij Kinderopvang BijDeKids leert een kind zelf ontdekken wat zijn of haar kracht is. Door deel uit te maken van een groep leren kinderen de wereld te ontdekken, een stem te hebben. Spelenderwijs de echte wereld ontmoeten en een goede aansluiting met het onderwijs. Wij combineren onze passie voor kinderopvang met onze passie voor sport en bewegen. En gezonde voeding. Dát vinden wij goede kinderopvang.

Wij zijn onderdeel van Stichting SWKGroep. De SWKGroep staat voor de kracht van ontwikkeling in kinderopvang, buurtwerk en zorg. Onderdeel zijn van deze stichting biedt veel voordelen. Wij delen elkaars kennis, ervaring en netwerk en alle secundaire bedrijfsprocessen worden uit handen genomen. Daardoor kunnen wij al onze aandacht richten op de opvang van het kind.

Nieuws van dordtcentraal.

Actueel

Yulius verlaat Kasperspad en Overkampweg

DORDRECHT – Zorginstelling Yulius sluit de komende jaren haar zorgvoorzieningen aan het Kasperspad en de Overkampweg. Volgens de instelling kan steeds meer psychiatrische zorg thuis of in de directe omgeving worden gegeven. De ggz-teams in de wijk worden daarom uitgebreid. De opname van mensen met ernstige psychiatrische klachten uit de regio wordt geconcentreerd in Sliedrecht en Barendrecht. De vrijkomende gebouwen in Dordrecht maken plaats voor woningbouw. Omdat het college van B&W voorziet dat de ontwikkeling aan het Kasperspad bijdraagt aan een beter leefklimaat in de buurt, wil het een financiële bijdrage leveren aan de plannen van Yulius.

Actueel

GroenLinks Dordrecht pleit voor terugkeer Culturele Raad

DORDRECHT – Deze week is het vijftig jaar geleden dat in Dordrecht de eerste gemeentelijke Culturele Raad van Nederland werd opgericht. Een mooi moment om dit platform voor bewoners en professionals uit de kunst- en cultuursector, dat in 1983 werd opgeheven, nieuw leven in te blazen, vindt GroenLinks in Dordrecht. En hoog nodig ook, zegt lijsttrekker Kitty Kruger. Lees waarom in de woensdageditie van Dordt Centraal.

Actueel

Goede ideeën voor Ode aan Synode

Welke Dordtse vereniging, organisatie of onderneming organiseert hét evenement over identiteit, gastvrijheid of taal? Deze week is de laatste mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor Ode aan Synode.